Να αντιληφθούν ότι ξεπέρασαν κατά πολύ τα σύνορα της δεοντολογίας, της κοινοβουλευτικής ευπρέπειας ή του πολιτικού διαλόγου, κάλεσε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, σε πολύ έντονο τόνο, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τονιζοντας ότι με τις ομιλίες τους σπέρνουν το μίσος και το διχασμό.

Μετά την ομιλία του γενικού γραμματέα της ΧΑ, Νίκου Μιχαλολιάκου, – ο οποίος κάλεσε τους μειονοτικούς βουλευτές να δηλώσουν ότι δεν είναι μητέρα πατρίδα τους η Τουρκία διότι «όσο λένε ότι είναι μητέρα πατρίδα τους η Τουρκία, για μας παράνομα βρίσκονται μέσα στο Κοινοβούλιο» – ο πρόεδρος της Βουλής παρενέβη για να στηλιτεύσει τα περί «πρακτόρων βουλευτών» που επίσης ανέφερε ο πρόεδρος της ΧΑ στην ομιλία του.

«Ο λόγος του ήταν πολύ σαφής και σπέρνει μίσος διχασμό, δηλητήριο και υποψία για έλληνες βουλευτές» είπε ο πρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΧΑ, Νίκο Μιχαλολιάκο, και τόνισε ότι αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο όλες τις δεκαετίες όσο και αν κανείς ανατρέξει στα πρακτικά.

«Κανένας βουλευτής δεν πρέπει να καλείται να δηλώσει στην Βουλή αν πατρίδα του είναι η Ελλάδα ή αν έχει οποιαδήποτε άλλη πατρίδα, ή αν πιστεύει κάπου αλλού. Διότι οι έλληνες βουλευτές εκλέγονται. Και μερικοί που είναι μουσουλμάνοι πολίτες, έλληνες βουλευτές εκλέγονται από την δεκαετία του ’90 τέσσερις και πέντε φορές σε πλήρη γνώση και αρμονία με το ελληνικό Σύνταγμα, τους ελληνικούς νόμους και την πλήρη λαϊκή συγκατάθεση των ελλήνων πολιτών, που ζουν εκεί και πιστεύουν ό,τι πιστεύουν» τόνισε ο κ. Βούτσης και ξεκαθάρισε ότι «ουδείς έχει το δικαίωμα να τους ζητάει αυτή την δήλωση και την μαρτυρία μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

Ήπια παρατήτηση και στον Β.Λεβέντη

Ακόμη, ο πρόεδρος της Βουλής, παρενέβη και μετά την ομιλία του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, για να επισημάνει προς τον κ. Λεβέντη ότι πρέπει να δώσει την άδειά του να διαγραφούν από τα πρακτικά της Βουλής, τα όσα είπε περί «μειοδοσίας», κάτι που ο Βασίλης Λεβέντης αποδέχθηκε.

«Προέρχεστε από την κεντρώα παράταξη και έχετε ευαισθησίες, γι’ αυτό σας μιλώ διαφορετικά και δεν συγκρούομαι όπως με τον κ. Μιχαλολιάκο» είπε ο κ. Βούτσης προς τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο