Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργή για το lobbying του πρώην προέδρου την Κομισιόν, Χ.Μ.Μπαρόζο

Οργή για το lobbying του πρώην προέδρου την Κομισιόν, Χ.Μ.Μπαρόζο

Την οργή τους για τις αποκαλύψεις σχετικά με την εμπλοκή του πρώην πρόεδρου της Κομισιόν Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο σε δραστηριότητες lobbying εξέφρασαν με επιστολή τους προς τον νυν πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ 36 ευρωβουλευτές διαφορετικών πολιτικών ομάδων.

Την οργή τους για τον τρόπο που λειτουργεί ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, εκφράζουν με επιστολή τους προς τον νυν πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, 36 ευρωβουλευτές διαφορετικών πολιτικών ομάδων (GUE/NGL, S&D, ALDE, Greens, EFDD).

Οι ευρωβουλευτές εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους με τις αποκαλύψεις για
την εμπλοκή του Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο σε δραστηριότητες
lobbying.

Οι «36» ζητούν, οι Επίτροποι να ακολουθούν αυστηρώς τις αρχές της διαφάνειας στις συναντήσεις που έχουν με λομπίστες και εκπροσώπους ομάδων συμφερόντων.

Στην επιστολή, την οποία συνυπογράφουν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, επισημαίνουν πως «οι αποκαλύψεις ότι ο κ. Μπαρόζο εμπλέκεται σε δραστηριότητες lobbying, σε ευθεία σύγκρουση με τις διαβεβαιώσεις του ιδίου ότι δεν θα το κάνει, είναι καταδικαστέες σε οξύτατο βαθμό. Ακόμη, πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες του επιτρόπου Κατάινεν να παραπλανήσει την κοινή γνώμη για τη φύση των σχετικών συναντήσεων είναι εξίσου κατακριτέες» σημειώνουν.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ομάδα της Ευρωαριστεράς, υπενθυμίζεται ότι ο πρώην επίτροπος είχε συναντήσεις με την Κομισιόν ως στέλεχος πλέον της Goldman Sachs.

«Το γεγονός ότι οι συναντήσεις καταγράφονται στο ιστορικό δραστηριότητας των Επιτρόπων ως συνάντηση με τη «Goldman Sachs Group, Inc. (GS)» συνιστά απόδειξη ότι ο κ. Μπαρόζο τις παρακολουθούσε ως εκπρόσωπος του νέου εργοδότη του και απονομιμοποιεί τις συνεπακόλουθες προσπάθειες του Επιτρόπου Κατάινεν να τις χαρακτηρίσει ως συναντήσεις μεταξύ φίλων» τονίζουν οι ευρωβουλευτές και ζητούν «την ανάληψη δράσεων που θα διασφαλίσουν ότι οι Επίτροποι αυστηρώς ακολουθούν τις αρχές της διαφάνειας σχετικά με τις συναντήσεις που έχουν με λομπίστες και εκπροσώπους ομάδων συμφερόντων».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024