Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντουμανιασμένοι από υποκρισία

Ντουμανιασμένοι από υποκρισία

Νέο κρούσμα της... «καπνιστικής εκστρατείας» της κυβέρνησης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας εμφανίζεται σε φωτογραφικό ντοκουμέντο να καπνίζει αμέριμνος στο εντευκτήριο της Βουλής κάτω από πινακίδα που απαγορεύει το τσιγάρο...

Νέο κρούσμα της… «καπνιστικής εκστρατείας» της κυβέρνησης. Ο βουλευτής
του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας εμφανίζεται σε φωτογραφικό ντοκουμέντο να
καπνίζει αμέριμνος στο εντευκτήριο της Βουλής κάτω από πινακίδα που
απαγορεύει το τσιγάρο…

Φαίνεται ότι ο Δημήτρης Βέττας ακολούθησε το παράδειγμα του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος κάπνιζε σε κλειστό χώρο εκδήλωσης στο Πήλιο.

Η «καπνιστική εκστρατεία» της κυβέρνησης έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Ποταμιού, όπως γλαφυρά περιγράφει ο Βηματοδότης.

Συγκεκριμένα, σημειώνει:

«Το ότι το Ποτάμι θα νοιαζόταν τόσο για την …υγεία του Χρ. Σπίρτζη, δεν το περίμενα. Πάντως στο κόμμα του Στ. Θεοδωράκη έχουν βαλθεί αμέτιμουχαμέτι να τον κάνουν να κόψει το τσιγάρο ή τουλάχιστον να μην καπνίζει δημοσίως και μάλιστα σε κλειστό χώρο, όπως έκανε στα Τρίκαλα, παρουσία του δημάρχου της πόλης Δ. Παπαστεργίου, όστις τυγχάνει φανατικός αντικαπνιστής.

»Ο δήμαρχος ανήρτησε στο Facebook μαζί με την σχετική φωτογραφία ένα οργισμένο σχόλιο: «Όταν πραγματικά νιώθεις… μ@λ@κ@ς που προσπαθείς να εφαρμόσεις τον αντικαπνιστικό… Σε ένα παράλληλο σύμπαν, σε μία άλλη χώρα, όταν ένας υπουργός απροκάλυπτα παραβίαζε το νόμο αλλά και τις εγκυκλίους άλλου του συναδέλφου, η παραίτηση θα ήταν μονόδρομος. Αλλά ξέχασα… Είμαστε στην Ελλάδα», έγραψε. Βέβαια ξεχνά ότι παραιτήσεις σε αυτό τον τόπο δεν έχουμε για πολύ σοβαρότερα θέματα, θα έχουμε για το τσιγάρο;

»Το θέμα πήρε έκταση καθώς στο Ποτάμι αποφάσισαν να μην το αφήσουν έτσι να περάσει. Ο Γ. Μαυρωτάς έκανε μάλιστα ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό Υγείας Αν. Ξανθό για τον αντικαπνιστικό νόμο. Ενώ σε δηλώσεις του oncamera από την Βουλή διερωτήθηκε αν ο Α. Ξανθός θα βάλει το προβλεπόμενο πρόστιμο στον κ. Σπίρτζη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στο θέμα του αντικαπνιστικού νόμου «μας έχει ντουμανιάσει στην υποκρισία», αφού «από τη μία εκδίδει εγκυκλίους αυστηροποίησης του νόμου και από την άλλη υπουργοί της σε δημόσια θέα, σε κλειστούς χώρους, είναι με το τσιγάρο στο χέρι».

»Πάντως, να σας πω την αλήθεια, το όλο θέμα μου θυμίζει κάτι από …σχολείο: «Κύριε, κύριε, ο Χρήστος καπνίζει!»».

in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024