Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ο νέος «υπαρχηγός» της κυβέρνησης

Εως τώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χορηγούσε ρόλους σε στελέχη της κυβέρνησής του, χωρίς όμως να τους συνοδεύει με τις κατάλληλες αρμοδιότητες ενώ «έχριζε» κατά διαστήματα διαφορετικά πρόσωπα ως νούμερο 2.

Εως τώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χορηγούσε ρόλους σε στελέχη της
κυβέρνησής του, χωρίς όμως να τους συνοδεύει με τις κατάλληλες
αρμοδιότητες ενώ «έχριζε» κατά διαστήματα διαφορετικά πρόσωπα ως νούμερο
2.

Σύμφωνα με το «Βηματοδότη»
, ο Γιάννης Δραγασάκης ήταν από την αρχή αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, χωρίς όμως να ήταν παράλληλα και το Νο 2 της κυβέρνησης. Αντί του κ. Δραγασάκη ο κ. Τσίπρας προτιμούσε άλλους για Νο 2, ανάλογα με τους κυβερνητικούς του στόχους. Ετσι είχαν ατύπως «βαπτιστεί» ως Νο 2 κατά καιρούς ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Ευ. Τσακαλώτος, ο Πάνος Καμμένος (στις καλές παλιές εποχές, τότε που αποκαλούσε ο ένας τον άλλον «αδελφό»), ο Δημ. Παπαδημητρίου (που τον έφερε άρον-άρον από την Αμερική για να του φέρει επενδύσεις), ο Δ. Τζανακόπουλος (για τις δύσκολες αποστολές), αλλά ποτέ μέχρι πρότινος δεν είχε δώσει τέτοιο τίτλο στον κ. Δρασαγάκη. Φαίνεται όμως ότι έφτασε η ώρα του αντιπροέδρου, που έως τώρα κύρια ασχολία του ήταν τα τραπεζικά…

Δεν είναι μόνον ότι τον έχρισε και υπουργό Ανάπτυξης, είναι ότι του έδωσε και επισήμως τον… τίτλο του Νο 2 της κυβέρνησης. Αποστολή του; Να φέρει την κυβέρνηση στη μεταμνημονιακή εποχή, να οδηγήσει τη χώρα στις αγορές. Ο κ. Δραγασάκης θα συντάξει επιπλέον το μεταμνημονιακό πρόγραμμα (το οποίο θα το παρουσιάσει ο κ. Τσίπρας τον Σεπτέμβριο στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης) και εφεξής θα έχει την εποπτεία της οικονομίας.

Εάν ο αντιπρόεδρος επιτύχει, τότε τη δόξα θα την πάρει αποκλειστικά ο κ. Τσίπρας. Εάν όμως αποτύχει, η αποτυχία θα χρεωθεί στον κ. Δραγασάκη και ο κ. Τσίπρας θα νομίζει ότι παραμένει αλώβητος. Οπως συνέβη το 2015 με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024