Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραμένει πλουσιότερος όλων ο Τζεφ Μπέζος

Παραμένει πλουσιότερος όλων ο Τζεφ Μπέζος

Στην κορυφή του καταλόγου των δισεκατομμυριούχων που δημοσιεύει το περιοδικό Forbes βρίσκεται ξανά ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος ο οποίος είδε την περιουσία να αυξάνεται πάνω από 50% μέσα σε ένα χρόνο.

Στην πρώτη θέση του καταλόγου των δισεκατομμυριούχων που δημοσιεύει το περιοδικό Forbes βρίσκεται ξανά ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, επικρατώντας του Μπιλ Γκέιτς.

Και αυτό χάρη στην αύξηση της τιμής των μετοχών της Amazon κατά 59% τους τελευταίους 12 μήνες, ο Τζεφ Μπέζος πρακτικά διπλασίασε την περιουσία του, η οποία ανέρχεται πλέον σε 120 δισεκατομμύρια δολάρια (97,4 δισεκατομμύρια ευρώ) και υπερέβη εκείνη του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς ύψους 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων (73 δισεκατομμύρια ευρώ), διευκρινίζεται από το περιοδικό.

Ο επιχειρηματίας Ουόρεν Μπάφετ διατήρησε την τρίτη θέση, ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH, κατέλαβε την τέταρτη θέση του καταλόγου με τις μεγαλύτερες περιουσίες παγκοσμίως. Κατάφερε να ανέλθει 7 θέσεις σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση του Forbes χάρη στην αύξηση της ισοτιμίας του ευρώ.

Δύο Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι βρίσκονται πλέον μεταξύ των 20 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη: ο Μα Χουατένγκ, ιδιοκτήτης του κολοσσού του διαδικτύου Tencent, ο οποίος είναι ο ευπορότερος άνθρωπος στην Ασία καταλαμβάνοντας την 17η θέση και ο Τζακ Μα, ο ιδρυτής του κινεζικού κολοσσού διαδικτυακού εμπορίου Alibaba, που κατέκτησε την 20η θέση.

Από τους μεγαλύτερους «χαμένους» αυτής της χρονιάς είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος «βυθίστηκε» από την 544η θέση στην 766η θέση των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως με την περιουσία του να εκτιμάται στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια (2,5 δισεκατομμύρια ευρώ), ήτοι 400 εκατομμύρια μικρότερη σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, μόλις είχε ξεκινήσει η θητεία του στον Λευκό Οίκο.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024