Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Τζανακόπουλος για στρατιωτικούς: Αν χρειαστεί θα μιλήσει ο Τσίπρας με Ερντογάν

«Εκτιμώ ότι η διαδικασία με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» τόνισε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστηρίζοντας ακόμη πως σε αυτή τη φάση, πρέπει «να σεβαστούμε τη δικαστική διαδικασία που υπάρχει στην Τουρκία».

«Εκτιμώ ότι η διαδικασία με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς θα
ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» τόνισε πριν από λίγο ο
κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστηρίζοντας ακόμη πως
σε αυτή τη φάση, πρέπει «να σεβαστούμε τη δικαστική διαδικασία που
υπάρχει στην Τουρκία».

Ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι «θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διπλωματικά μέσα πίεσης» για να φέρουμε – όπως είπε – σε πέρας μία δύσκολη κατάσταση και εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα οδηγηθούμε σε πολιτικό θρίλερ επ΄ αόριστον.

Αυτό που γνωρίζουμε, σημείωσε, «είναι ότι οι έλληνες αξιωματικοί κατηγορούνται για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή. Εκτιμώ ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερη δυνατό τρόπο . Ευελπιστούμε ότι δεν θα έχουν διπλωματικό θρίλερ».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να προστεθεί η κατηγορία περί κατασκοπείας, τόνισε πως αν γίνει αυτό, «θα πρόκειται για ακραία προκλητική ενέργεια». Πρόσθεσε ωστόσο, ότι «δεν μπορώ, όμως, να προεξοφλήσω τη στάση της Τουρκίας. Είναι κάτι που αναμένουμε να δούμε και μέχρι εκείνη τη στιγμή θα εξαντλήσουμε κάθε διπλωματικό μέσο και κάθε πολιτικό μέσον πίεσης».

Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως αν χρειαστεί θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχολιάζοντας την περίπτωση του Γερμανού δημοσιογράφου, που κρατήθηκε από τις τουρκικές Αρχές επί ένα χρόνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι είναι αρκετά παλαιότερο, αλλά ενδεικτικό της συμπεριφοράς της Τουρκίας τον τελευταίο καιρό και σημείωσε ότι υπάρχουν αρκετά ανοικτά θέματα της γείτονος με τις ΗΠΑ και ειδικά με το Κουρδικό ζήτημα, το οποίο εκτίμησε ότι καθορίζει το σύνολο της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.

Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ότι « σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών είναι θέμα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε πριν από λίγο από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024