Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παρέμβαση Γκουτέρες για τους Έλληνες στρατιωτικούς ζήτησε ο Τσίπρας

Παρέμβαση Γκουτέρες για τους Έλληνες στρατιωτικούς ζήτησε ο Τσίπρας

Μεσολάβηση του γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του και συζήτησαν για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Ο πρωθυπουργός του ζήτησε να μεταφέρει και ο ΟΗΕ στην τουρκική πλευρά το μήνυμα για την ανάγκη να υπάρξει ταχεία και θετική έκβαση της υπόθεσης με την απελευθέρωση και επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών.

Τη μεσολάβηση του γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του και συζήτησαν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός του ζήτησε να μεταφέρει και ο ΟΗΕ στην τουρκική πλευρά το μήνυμα για την ανάγκη να υπάρξει ταχεία και θετική έκβαση της υπόθεσης με την απελευθέρωση και επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις, και ειδικότερα στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας για την ονομασία της γειτονικής χώρας.

Την επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Γκουτέρες επιβεβαιώνει με ανακοίνωση το Μαξίμου. «Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Κατά τη συνομιλία τους συζήτησαν για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις, καθώς και για τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024