Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παχυλοί μισθοί για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Παχυλοί μισθοί για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Μισθολογικά κίνητρα παρέχουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Υγείας στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε να ασκούν τα καθήκοντά τους με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Μισθολογικά κίνητρα παρέχουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Υγείας στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε να ασκούν τα καθήκοντά τους με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων του Κέντρου που χαρακτηρίζει προκλητική την απόφαση υπενθυμίζοντας ότι γιατροί με 15 χρόνια προϋπηρεσίας λαμβάνουν μηνιαίο μισθό περίπου της τάξης των 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια οι συναρμόδιοι υπουργοί Παύλος Πολάκης, Ανδρέας Ξανθός και Γιώργος Χουλιαράκης αποφασίζουν ότι:

«Α. Καθορίζουμε τις μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), καθώς και του Αντιπροέδρου, εφόσον αυτός έχει διοριστεί με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, στο ποσό των 3.900€ και 3.200€ μηνιαίως, αντιστοίχως, στα οποία περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως αποδοχές αυτών.
Β. Καθορίζουμε τις μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), εφόσον αυτός έχει διοριστεί με καθεστώς μερικής απασχόλησης, στο ποσό των 2.400 € μηνιαίως, στα οποία περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως αποδοχές αυτών».

Η παραπάνω απόφαση ισχύει από 7.8.2017, που σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα μέλη του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ θα τύχουν και αναδρομικών απολαβών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος οι θέσεις προέδρου και αντιπροέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν άμισθες, ενώ προβλεπόταν χρηματική αποζημίωση της τάξης των 100 ευρώ περίπου για τον πρόεδρο για κάθε συνεδρίαση του ΔΣ και 50 ευρώ για τα υπόλοιπα μέλη.

Ωστόσο, τον Αύγουστο του 2017 το υπουργείο Υγείας με τροπολογία που συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, εισηγήθηκε την μετατροπή των θέσεων του προέδρου και του αντιπροέδου σε έμμισθες με το σκεπτικό ότι «η ιδιαιτερότητα και σπουδαιότητα του έργου που καλείται να επιτελέσει το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κομβικός ρόλος, η συμμετοχή και η προσφορά του στην προστασία και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας σε όλες τις εκφάνσεις της, η παροχή υποστήριξης σε ειδικές και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού. Για όλους αυτούς τους λόγους, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου επιβάλλεται να εργάζονται απερίσπαστα για το Κέντρο».

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024