Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΤΧΣ: Κατευθυντήριες για διορισμό μελών ΔΣ στις τράπεζες

ΤΧΣ: Κατευθυντήριες για διορισμό μελών ΔΣ στις τράπεζες

Τις κατευθυντήριες γραμμές για τη διαδικασία επιλογής και διορισμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των ελληνικών συστημικών τραπεζών δημοσίευσε σήμερα το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Τις κατευθυντήριες γραμμές για τη διαδικασία επιλογής και διορισμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των ελληνικών συστημικών τραπεζών δημοσίευσε σήμερα το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με τον καταστατικό του ρόλο, το Ταμείο έχει ως σκοπό να συμβάλει στη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος. Επιπλέον, ο ρόλος του Ταμείου συνίσταται στο να αξιολογεί τα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών και τις Επιτροπές τους, καθώς και το πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης των πιστωτικών ιδρυμάτων με τα οποία το Ταμείο έχει υπογράψει Συμφωνίες Πλαισίου Συνεργασίας.

Είναι σαφές ότι μια τυπική, δομημένη και διαφανής διαδικασία επιλογής και διορισμού των μελών του Δ.Σ – επισημαίνεται στην ανακοίνωση – είναι απαραίτητη προκειμένου οι ελληνικές συστημικές τράπεζες να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη όλων των ενδιαφερομένων μερών και των μετόχων. Επιπλέον, η βελτίωση της κατανόησης και της αποτελεσματικότητας της διαδικασίας στην πράξη, είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του Δ.Σ.

Στο πλαίσιο αυτό, το Τ.Χ.Σ. ανακοίνωσε στις συστημικές τράπεζες τον Φεβρουάριο του 2016, σχετικές κατευθυντήριες γραμμές που αντικατοπτρίζουν τις βασικές παραμέτρους που θα πρέπει θεμελιωδώς να ενσωματώνονται στην εν λόγω διαδικασία. Πράγματι, οι ελληνικές συστημικές τράπεζες βελτίωσαν τη διαδικασία επιλογής και διορισμού των νέων μελών του Δ.Σ., επιτυγχάνοντας την προσέλκυση νέων εξειδικευμένων και έμπειρων μελών του Δ.Σ.

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των Δ.Σ. και της εταιρικής διακυβέρνησης των ελληνικών συστημικών τραπεζών κατά το 2017 και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τράπεζες βρίσκονται στη διαδικασία αναζήτησης νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, το Τ.Χ.Σ. θεωρεί σημαντικό να δημοσιεύσει επικαιροποιημένο έγγραφο κατευθυντήριων γραμμών.

Η εν λόγω πρωτοβουλία, εντάσσεται στους στρατηγικούς στόχους του Τ.Χ.Σ., και στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειάς του, για την παροχή και προώθηση βέλτιστων προτύπων και πρακτικών, με σκοπό τη βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης και των επιδόσεων των Δ.Σ. των ελληνικών συστημικών τραπεζών.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ο νέος… Χάαλαντ: Το wonderkid που έχει «τρελάνει» την Άρσεναλ και τον Αρτέτα (vids)

Κίνηση για την απόκτηση του επιθετικού της Λειψίας, Μπέντζαμιν Σέσκο, θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι όπως όλα δείχνουν η Άρσεναλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024