Προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τα τρένα αναμένεται να παρουσιαστούν  την  την Τρίτη λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 6 Μαρτίου, ημέρα για την οποία έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τα δρομολόγια των τρένων που θα εκτελεστούν, το επιβατικό κοινό θα μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τρίτη εκπνέει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).

Η ΠΟΣ διαμαρτύρεται για την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ, η οποία ακολουθεί την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ιταλικό δημόσιο. «Η εκποίηση του εθνικού πλούτου συνεχίζεται καθώς οι κυβερνήσεις συνεχίζουν το ξεπούλημα του Σιδηροδρόμου. Μετά την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ένα ακόμα θύμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων στο σιδηρόδρομο είναι και η ΕΕΣΣΤΥ» τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΣ.

Κώστας Ντελέζος

in.gr