Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αττική
Σεισμική δόνηση 2,8 βαθμών σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Αττική, η οποία παρά το μικρό της μέγεθος έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές. Καθησυχαστικοί εμφανίζονται πάντως οι σεισμολόγοι παρά το γεγονός ότι ο σεισμός προέρχεται από το ρήγμα της Πάρνηθας.
Σεισμική δόνηση 2,8 βαθμών σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Αττική, η οποία παρά το μικρό της μέγεθος έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 17:00, με το επίκεντρο να εντοπίζεται τρία χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάρνηθας και το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα πέντε χιλιόμετρα.
Καθησυχαστικοί εμφανίζονται πάντως οι σεισμολόγοι παρά το γεγονός ότι ο σεισμός προέρχεται από το ρήγμα της Πάρνηθας που είχε δώσει τον φονικό σεισμό των 5,9 βαθμών, το 1999.
in.gr
- Φάρμακα: Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα «μαϊμού» σκευασμάτων – Τα προωθούσαν και στην Ελλάδα
- Εκτός ο Τεττέη από την αποστολή του Παναθηναϊκού για το ματς με τον ΠΑΟΚ
- Κικίλιας στο 16ο συνέδριο της ΝΔ: Η ταυτότητα της παράταξής μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αλλοιωθεί από κανέναν
- Ο επίδοξος… διάδοχος του Κιρ Στάρμερ τρομάζει τις αγορές
- Η ανακοίνωση της ΑΕΚ για την ανοιχτή προπόνηση και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Κυριακής
- Ποντένσε και Εσε στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Μεταβίβαση ακινήτων σε… επτά μήνες – Ο Γολγοθάς της γραφειοκρατίας
- «The Match» – Ο Μαραντόνα, ο μύθος και η πολιτική πίσω από τον αγώνα Αργεντινή-Αγγλία του 1986
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 16.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-fatih-turan-63325184-27730386-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442