Χωρίς ρολά για προστασία και χωρίς ασφάλεια έχουν μείνει τα καταστήματα στην οδό Ερμού. Υπενθυμίζεται ότι με καταδρομική επίθεση που πραγματοποίησαν άγνωστοι δράστες έσπασαν βιτρίνες και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα της οδού Ερμού στο Σύνταγμα.

Τα καταστήματα στην Ερμού δεν έχουν ρολά επειδή είναι τουριστικός δρόμος και οι βιτρίνες πρέπει να φαίνονται, αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς και προσθέτουν ότι πολλά καταστήματα δεν έχουν και ασφάλεια για τις ζημιές που υφίστανται.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης μιλώντας στο in.gr αναφέρεται στην ανάγκη ενός επαρκούς επιπέδου ασφαλείας σε πολίτες και επιχειρήσεις ενώ προσθέτει ότι έχουν σταλεί επιστολές στον κ. Τόσκα προκειμένου να διασφαλιστεί η τάξη στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Επίσης, η ΕΣΕΕ με επιστολή της στα αρμόδια υπουργεία ζητά την ενεργοποίηση του άρθρου 73 του Νόμου 3746/2009, για την άμεση αναστολή των υποχρεώσεων ή την έμμεση αποζημίωση των καταστηματαρχών της Ερμού.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης σημειώνει ότι η αστυνόμευση στην αγορά είναι απαραίτητη όλο το 24ωρο, αλλά τα γεγονότα μας επιβεβαιώνουν ότι χρειάζεται περισσότερο όταν τα καταστήματα είναι κλειστά, παρά όταν είναι ανοικτά. Η εικόνα των καταστημάτων στην Ερμού μετά τα πρόσφατα έκτροπα, είναι αποκαρδιωτική.

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας