Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουβέλης: Εγώ θα αναφέρομαι στον πρωθυπουργό

Κουβέλης: Εγώ θα αναφέρομαι στον πρωθυπουργό

Ο Φώτης Κουβέλης έθεσε όρο πριν αναλάβει τον υπουργικό θώκο. Μπορεί να αποδέχθηκε να βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με τον Πάνο Καμμένο, αλλά δεν θα έχει άμεση σχέση μαζί του. Και κυρίως δεν θα αναφέρεται σε αυτόν, αλλά στον πρωθυπουργό. Ο Βηματοδότης αποκαλύπτει σχετικά...

Ο Φώτης Κουβέλης έθεσε όρο πριν αναλάβει τον υπουργικό θώκο. Μπορεί να
αποδέχθηκε να βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με τον Πάνο Καμμένο, αλλά δεν θα
έχει άμεση σχέση μαζί του. Και κυρίως δεν θα αναφέρεται σε αυτόν, αλλά
στον πρωθυπουργό. Ο «Βηματοδότης» αποκαλύπτει όλο το σχετικό παρασκήνιο, καθώς και τα παραλειπόμενα από την ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Αμίλητος προσήλθε ο Φώτης Κουβέλης στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να δώσει τη νενομισμένη διαβεβαίωση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς και δύο άσχετων με την ορκωμοσία υπουργών, που είδαν ορκωμοσία στο Προεδρικό και μπήκαν μέσα. Πρόκειται για τους υφυπουργούς Εργασίας Θεανώ Φωτίου και Τάσο Πετρόπουλο. Ο τελευταίος μάλιστα (πανευτυχής που διατήρησε τη θέση του στο υπουργείο, παρά τις αστοχίες του στον ΕΦΚΑ) από τη βιασύνη του να παρακολουθήσει την ορκωμοσία μπέρδεψε τα κτίρια και αντί να πάει στο Προεδρικό, πήγε στο (διπλανό) Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Κουβέλης όμως τέτοια λάθη δεν κάνει. Αμίλητος, καμαρωτός (θα σας εξηγήσω παρακάτω γιατί), φορώντας γραβάτα βρέθηκε μόνος στο Προεδρικό.

»Οι υπόλοιποι που ορκίζονταν μαζί του ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζονταν μεταξύ τους, δεν γνωρίζονταν όμως με τον κ. Κουβέλη. Κάτι που πρόσεξε τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Πρωθυπουργός και για να μην αισθάνεται μόνος του ο κ. Κουβέλης έπιασαν συζήτηση μαζί του, μέσα στην αχανή αίθουσα των διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου. Αντιθέτως ο αντιπρόεδρος και νέος υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης είναι εξοικειωμένος με το Προεδρικό Μέγαρο και το έδειχνε.

»Τώρα θα πείτε, γιατί ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε στο Προεδρικό υπερήφανος, τη στιγμή που θα μπορούσε να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση στην κυβέρνηση (για παράδειγμα υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ή ακόμα και αντιπρόεδρος) από αυτήν του αναπληρωτή του υπουργού Αμυνας, του αναπληρωτή δηλαδή του κ. Καμμένου, για τον οποίο δεν έτρεφε και τα καλύτερα των αισθημάτων. Εκείνο που έμαθα είναι ότι στο υπουργείο Αμυνας θα είναι δύο… ξένοι υπουργοί μέσα σε ένα αχανές κτίριο. Δηλαδή δεν θα πολυσυναντώνται, θα βρίσκονται σε διαφορετικούς ορόφους και το σημαντικότερο (αυτό που έκανε τον κ. Κουβέλη να καμαρώνει) είναι ότι δεν θα εποπτεύεται από τον κ. Καμμένο, αλλά θα απευθύνεται απευθείας στον Πρωθυπουργό.»

in.gr

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024