Το «δόντια» τους έδειξαν οι δανειστές στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της καταπολέμησης του «μαύρου» χρήματος στην χώρα. Οι επικεφαλής άσκησαν πιέσεις ώστε να μην μείνουν στο συρτάρι χιλιάδες υποθέσεις διαφθοράς, οικονομικού εγκλήματος, ξεπλύματος χρήματος και φοροδιαφυγής.

Ζήτησαν λεπτομέρειες για το πώς θα οργανωθούν οι έρευνες και από ποιους θα διεξαχθούν.

Χθες, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υπέγραψε απόφαση με στόχο έως τις 26 Μαρτίου να έχουν βρεθεί οι 135 ελεγκτές που θα στελεχώσουν τη Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, το λεγόμενο και «ΣΔΟΕ των Εισαγγελέων»,.

Η σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια και προβλέπει μεταξύ άλλων ότι:

  • 60 θέσεις θα καλυφθούν από εφοριακούς υπαλλήλους ΠΕ και ΤΕ.
  • 20 θέσεις από τα τελωνεία ΠΕ και ΤΕ.
  • 5 θέσεις από το κλάδο πληροφορικής.
  • 50 θέσεις θα καλυφθούν από υπαλλήλους που ανήκουν στον κλάδο ΠΕ Δημοσιονομικών, ΠΕ Οικονομικών Επιθεωρητών, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού ΤΕ Δημοσιονομικών, ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό και ένστολους.

Για την άμεση λειτουργία της υπηρεσίας αποσπώνται και τοποθετούνται σς αυτήν 60 υπάλληλοι της ΑΑΔΕ. Η διάρκεια απόσπασης θα είναι διετής με δυνατότητα ανανέωσης για ένα έτος. Η τελική επιλογή των ελεγκτών θα γίνει από τριμελή επιτροπή αξιολόγησης, κατόπιν συνεκτίμησης των προσόντων και της εμπειρίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θεσμοί θέλουν να ολοκληρωθούν άμεσα όλες οι υποθέσεις που ταλανίζουν τη χώρα και βλάπτουν την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται και στην υπόθεση της Novartis.

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας