Καταγγελία Λευκωσίας σε Άγκυρα στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, πρέσβης Γιώργος Κασουλίδης, κατήγγειλε ότι η πρόσφατη διπλωματία των κανονιοφόρων στην κυπριακή ΑΟΖ από πλευράς Άγκυρας εμπίπτει στο πλαίσιο της παρεμβατικής πολιτικής της Τουρκίας και εξέφρασε, παράλληλα, βαθιά θλίψη για τη στάση των Τουρκοκυπρίων στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.
Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, πρέσβης Γιώργος Κασουλίδης, κατήγγειλε ότι η πρόσφατη διπλωματία των κανονιοφόρων στην κυπριακή ΑΟΖ από πλευράς Άγκυρας εμπίπτει στο πλαίσιο της παρεμβατικής πολιτικής της Τουρκίας και εξέφρασε, παράλληλα, βαθιά θλίψη για τη στάση των Τουρκοκυπρίων στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.
Σύμφωνα με το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, ο κ. Κασουλίδης σε ομιλία του στο πλαίσιο γενικής συζήτησης της 37ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στη Γενεύη, αναφέρθηκε στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, συνεπεία της τουρκικής εισβολής και κατοχής, εκφράζοντας την ελπίδα να εκλείψει σύντομα η ανάγκη υποβολής της, με τη λύση του Κυπριακού.
O πρέσβης Κασουλίδης εξέφρασε ακόμη τη λύπη του για το αδιέξοδο που προκλήθηκε στο Κρανς Μοντανά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας και επιμονής για διατήρηση του δικαιώματος της μονομερούς στρατιωτικής επέμβασης και μόνιμης στρατιωτικής παρουσίας στην Κύπρο.
Ο μόνιμος αντιπρόσωπος διαβεβαίωσε για την αμείωτη αποφασιστικότητα του προέδρου Αναστασιάδη να συνεχίσει εντός του πλαισίου των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της αποστολής των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τις προσπάθειες για τη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος, η οποία θα αποκαταστήσει την πλήρη απόλαυση των δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων