Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δραγασάκης: Θέλουμε ταχύτερη και δικαιότερη ανάπτυξη

Δραγασάκης: Θέλουμε ταχύτερη και δικαιότερη ανάπτυξη

«Φεύγω σε μία κρίσιμη για την οικονομία περίοδο χωρίς να έχω ολοκληρώσει πλήρως το έργο που ανάλαβα» τόνισε ο τέως υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου στη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης θα συνεχίσει επάξια το δύσκολο έργο των μεταρρυθμίσεων και τον αγώνα για προσέλκυση επενδύσεων.Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Γιάννης Δραγασάκης τόνισε πως «θέλουμε ταχύτερη και δικαιότερη ανάπτυξη»

«Φεύγω σε μία κρίσιμη για την οικονομία περίοδο χωρίς να έχω
ολοκληρώσει πλήρως το έργο που ανάλαβα» τόνισε ο τέως υπουργός
Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου στη διάρκεια της τελετής
παράδοσης – παραλαβής ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο αντιπρόεδρος της
κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης θα συνεχίσει επάξια το δύσκολο έργο των
μεταρρυθμίσεων και τον αγώνα για προσέλκυση επενδύσεων.Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Γιάννης Δραγασάκης τόνισε πως «θέλουμε ταχύτερη και δικαιότερη ανάπτυξη».

Πιστεύω, είπε ο κ. Παπαδημητρίου, ότι αφήνω ένα κρίσιμο έργο για τη χώρα που θα συνεχίσει ο κ. Δραγασάκης. «Η προτεραιότητα που είχα θέσει αφορούσε την αλλαγή του οικονομικού κλίματος και την προσέλκυση επενδύσεων. Ενάμιση χρόνο μετά και ύστερα από συνεχείς επαφές με επενδυτές σε Ελλάδα και στο εξωτερικό, οι ακαθάριστες επενδύσεις είναι αυξημένες κατά 3%, οι νέες άμεσες επενδύσεις σχεδόν διπλασιάστηκαν, φτάνοντας κοντά στα 4δις».

Κοιτώντας χθες το βράδυ το ημερολόγιό μου, πρόσθεσε, «είδα ότι συναντούσα σε καθημερινή βάση 4 με 5 ξένους και εγχώριους επενδυτές οι οποίοι ζητούσαν να επιβεβαιώσουν το φιλικό επενδυτικό κλίμα στη χώρα».

Τόνισε ακόμη, πως η προώθηση της επενδυτικής εικόνας της χώρα είναι το μεγάλο στοίχημα. «Η προσέλκυση επενδύσεων χρειάζεται επιχειρήματα δομημένα σε στέρεη βάση. Είναι ολέθριο λάθος να προσπαθήσεις να τους κοροϊδέψεις. Έχουμε αναπτύξει μία σειρά από πρωτοβουλίες που δεν υπήρχα στον παρελθόν. Για πρώτη φορά συστάθηκε επιτροπή για τις ελληνοαμερικανικές οικονομικές σχέσεις. Έχει δρομολογηθεί η σύσταση γραφείου επενδύσεων στην Αυστραλία και ευελπιστώ ότι θα φέρει σύντομα αποτελέσματα».

Ο κ. Παπαδημητρίου αφού έκανε μία αναδρομή στο έργο του αλλά και στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στη διάρκεια της θητείας του, ανέφερε ότι ο Γιάννης Δραγασάκης «θα έχει την ευτυχία να υπογράψει τον νόμο για τις ανώνυμες εταιρείες που εκσυγχρονίζεται μετά από 98 χρόνια.Μόνο και μόνο γι΄ αυτό θα τον ζήλευα». Ο Γιάννης, είπε, «με τις γνώσεις του θα συνεχίσει επάξια το δύσκολο έργο των μεταρρυθμίσεων και τον αγώνα για προσέλκυση επενδύσεων. Από τη δική μου πλευρά θα συνεχίσω να συνδράμω τον αγώνα της Ελλάδας για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη».

«Ταχύτερη και δικαιότερη ανάπτυξη»

Ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε στη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή παράδοσης – παραλαβής ότι «στη δική μου κουλτούρα δεν υπάρχουν αξιώματα αλλά ευθύνες».
Δεν ξέρω, πρόσθεσε, πότε ήταν πιο σημαντικός ο ρόλος μου. «Όταν ήμουν βουλευτής μαζί με 6 βουλευτές και προσπαθούσαμε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα ή τώρα».
Ευχαρίστησε τον κ. Παπαδημητρίου και εξήρε το έργο που αφήνει στο υπουργείο λέγοντας ότι «με τη στάση του, με τις ομιλίες του, έδωσε ένα νέο ήθος στην πολιτική. Υπηρέτησε ένα νέο ήθος. Ήταν λόγος επιχειρημάτων, στοιχείων και απόψεων».

Έκανε λόγο για μία προσωπικότητα η οποία τίμησε τη χώρα στο εξωτερικό και θέλησε να βοηθήσει τη χώρα. «Δεν ήρθε για χρήματα και για δόξα. Ήρθε σε μία στιγμή που η χώρα ζητούσε νέες δυνάμεις και ιδέες».

Μίλησε για μία κρίσιμη περίοδο που έρχεται υποστηρίζοντας πως «αυτά που θα αποφασιστούν τους επόμενες 6 μήνες μπορεί να επηρεάσουν τα επόμενα 10 χρόνια».
Θέλουμε, συμπλήρωσε, ταχύτερη και δικαιότερη ανάπτυξη. Έχουμε χάσει πλούτο και θέσεις εργασίας.

in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024