Δεν ήταν μόνο η Ράνια Αντωνοπούλου και ο συζυγός της Δημήτρης
Παπαδημητρίου που ελάμβαναν το επίδομα ενοικίου. Συνεχώς νέα ονόματα
προστίθενται στη λίστα. Oι αποκαλύψεις που γίνονται στο παρά ένα του
ανασχηματισμού προκαλούν πονοκέφαλο στον πρωθυπουργό, καθώς αμαυρώνεται
το «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστερής κυβέρνησης, αλλά και ανησυχία σε
ορισμένα νυν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου…

Μετά τα ονόματα των Μάρδα, Φωτάκη και Σγουρίδη, ο ΣΚΑΙ προχώρησε στην αποκάλυψη και άλλων ονομάτων νυν ή πρώην κυβερνητικών στελεχών για τους οποίους είχε εγκριθεί ή και πιστωθεί το -νόμιμο αλλά όχι και τόσο ηθικό- επίδομα ενοικίου. Μεταξύ αυτών ο Σωκράτης Φάμελλος, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη (των ΑΝΕΛ) και ο Νίκος Μαυραγάνης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει λάβει το επίδομα ενοικίου. Εξήγησε ότι είχε προεγκριθεί ετήσια δαπάνη για την προκάτοχό του Μαρίνα Χρυσοβελώνη η οποία το ελάμβανε.

Μετά την αντικατάστασή της από τον κ. Μαυραγάνη στην κυβέρνηση το επίδομα σταμάτησε να εισπράττεται.

Πρόκειται για ποσό 11.200 ευρώ το οποίο έχει δημοσιευθεί στην «Διαύγεια» στις 18 Φεβρουαρίου 2016. Η δέσμευση του ποσού αυτού γίνεται για τη θέση του υφυπουργού Μεταφορών χωρίς να αναγράφεται όνομα.

Από τη θέση αυτή είχε περάσει και ο Παναγιώτης Σγουρίδης, όπως και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Το στέλεχος των ΑΝΕΛ παραδέχθηκε ότι ελάμβανε το επίδομα και τόνισε ότι δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα καθώς η περιουσία της από τη στιγμή που μπήκε στην πολιτική έχει απομειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης έχει παραδεχθεί ότι έλαβε επιδότηση ενοικίου, αλλά επισημαίνει ότι το ποσό κυμαίνεται στα μόλις 350 ευρώ.

Όσον αφορά τον Δημήτρη Μάρδα, που ήταν και ο εμπνευστής της σχετικής διάταξης, παραδέχθηκε ότι έχει λάβει επίδομα ενοικίου, το οποίο προτίθεται τώρα να επιστρέψει. Σύμφωνα με τα έγγραφα έχει λάβει 4.000 ευρώ.

Για τον Κώστα Φωτάκη αποκαλύφθηκε ότι είχε εκδοθεί έγκριση 5.000 ευρώ. Εκείνος, όμως, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου του εκκίνησαν τις διαδικασίες, ενώ εκείνος ουδέποτε χρησιμοποίησε το επίδομα ενοικίου.

Τέλος, κατά δήλωσή του, εισέπραττε επιδότηση ενοικίου και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος. Ο ίδιος υποστήριξε ότι είχε επιβαρυνθεί λόγω της απόκτησης της μόνιμης κατοικίας του στη Θεσσαλονίκη με δανεισμό.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο