Την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε Τρίπολη, Σπάρτη, Κόρινθο, Καλαμάτα, Άργος και Ναύπλιο από το 2019 ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο 10ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου. Όπως επεσήμανε, τα συγκεκριμένα έργα έχουν μεγάλη σημασία για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανική περιοχή και άλλους μεγάλους χρήστες, καθώς επίσης και στις διάφορες δομές όπως π.χ. στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το Βήμα ο κ. Σταθάκης προανήγγειλε ότι την Πέμπτη θα υπογραφεί από τη ΔΕΔΑ (την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη των δικτύων φυσικού αερίου, εκτός Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συμφωνία για ένα πολύ μεγάλο δάνειο το οποίο θα στηρίξει τα σχέδια για την επέκταση του αγωγού του ΔΕΣΦΑ, ο οποίος σήμερα φτάνει έως τη Μεγαλόπολη, και προς τις άλλες πόλεις της Πελοποννήσου.

Ο υπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ζήτημα της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο έως το 2020, καθώς και στο πρόβλημα με τον κορεσμό του Δικτύου Υψηλής Τάσης της Πελοποννήσου, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα απορρόφησης επιπλέον ισχύος από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Όπως σημείωσε ο κ. Σταθάκης, ο ΑΔΜΗΕ υλοποιεί την επέκταση του δικτύου των 400 kV, έχοντας προβλέψει να πραγματοποιηθούν δύο συνδέσεις του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Μεγαλόπολης.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο