Μπορεί το «δικό» μας Ράλλυ Ακρόπολις να παραμένει εκτός «χάρτη» για τη διοργανώτρια αρχή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, δεν συμβαίνει το ίδιο ωστόσο και για το θρυλικό “Rally Safari”.

Μάλιστα, δεδομένης της πρόθεσης του προέδρου της FIA, J. Todt, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι να επιστρέψει στην αφρικανική ήπειρό με σκοπό να προάγει την ασφάλεια στους δρόμους αλλά και την προσπάθεια των κυβερνητικών αρχών της Κένυας, οι πιθανότητες αναβίωσης του “Rally Safari” είναι αρκετές.

Η κυβέρνηση της Κένυας έχει ήδη συγκεντρώσει για τον σκοπό αυτό το ποσό των 2 εκατομμυρίων βρετανικών λυρών, ευελπιστώντας πως το 2020 θα καταφέρει να επιστρέψει στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Από την πλευρά του, ο J. Todt, o οποίος έχει συμμετάσχει στον συγκεκριμένο αγώνα από τη θέση του συνοδηγού οκτώ φορές, βλέπει τη διεξαγωγή του “Rally Safari” ως μια ευκαιρία ανάδειξης την οδικής ασφάλειας στην αφρικανική ήπειρο.

Τελευταία φορά που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι «ταξίδεψε» στην αφρικανική ήπειρο ήταν το 2002. Έκτοτε, ο συγκεκριμένος αγώνας συμμετείχε στο «Intercontinental Rally Challenge» και στο αφρικανικό πρωτάθλημα ράλι.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο