Μπορεί η Porsche 908-010 να μην διαθέτει στο αγωνιστικό της παλμαρέ τις επιτυχίες που γνώρισε η προγενέστερη εκδοχής της (βλέπε νίκη στον 24ωρο αγώνα της Daytona) ωστόσο δεν παύει να παραπέμπει στη χρυσή εποχή των αγώνων αντοχής.

Άλλωστε, το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα συνολικά τρία αντίτυπα του αυτοκινήτου που έχουν διασωθεί είναι από μόνο του αρκετό για να τo αναδείξει ως το πλέον εντυπωσιακό τέτρατροχο που δημοπρατείται στο πλαίσιο του φεστιβάλ αυτοκινήτου στο Monterey της Καλιφόρνιας από την RM Sotheby’s.

Όπως μαρτυρά ο αριθμός πλαισίου, το συγκεκριμένο πρωτότυπο ήταν ένα από τα πρώτα που παράχθηκαν, συμβάλλοντας στην εξέλιξη εκείνων που ακολούθησαν χρονικά.

Η τελευταία παρουσία της Porsche 908-010 ήταν το 1968 στον αγώνα των 1.000 χιλιομέτρων του Spa, στον οποίο ωστόσο δεν κατάφερε να τερματίσει.

Στη συνέχεια αποτέλεσε μέρος μιας ιδιωτικής συλλογής στην Ελβετία, όπου και παρέμεινε για περισσότερα από 20 χρόνια.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 πέρασε στην απέναντί πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού και ειδικότερα στην ιδιοκτησία του Bill Ferren, ο οποίος και χρηματοδότησε την πλήρη ανακατασκευή της.

Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της RM Sotheby’s, η αξία της Porsche 908-010 πρόκειται να αγγίξει τα 3 εκατομμύρια δολάρια, αποτελώντας ένα σπάνιο και την ίδια στιγμή σημαντικό κομμάτι της ιστορίας των αγώνων αντοχής.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο