«Στο παρόν στάδιο υπάρχουν μόνο προκαταρκτικές συζητήσεις» δήλωσε η ειδική αντιπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, αναφερόμενη τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις της με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, και τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, με αντικείμενο τα επόμενα στάδια της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού.

Μετά την συνάντηση με τον κ. Ακιντζί, η κ. Σπέχαρ ανέφερε πως όταν οι δύο πλευρές είναι έτοιμες με κοινή προσέγγιση για τη μελλοντική διαδικασία, θα είναι έτοιμος και ο γ.γ. του ΟΗΕ να κινηθεί.

«Όπως γνωρίζετε, ο γενικός γραμματέας ζήτησε από όλα τα μέρη να προβληματιστούν μετά το τέλος της διάσκεψης για την Κύπρο, πέρυσι, σχετικά με το τι είχε επιτευχθεί μέχρι τότε και πώς θα μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία. Εξακολουθεί να περιμένει να ακούσει τις απόψεις όλων των πλευρών και αν μπορούν να αποφασίσουν από κοινού τα επόμενα βήματα» πρόσθεσε.

Όπως δήλωσε η ίδια, με τον κ. Ακιντζί συζήτησε και για την πρόσφατη συνάντησή της με τον κύπριο πρόεδρο Αναστασιάδη και τις απόψεις του σχετικά με τη μελλοντική πορεία.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο