Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άλλοι τρεις υπουργοί ζήτησαν επίδομα ενοικίου

Άλλοι τρεις υπουργοί ζήτησαν επίδομα ενοικίου

Νέες αποκαλύψεις και για άλλα πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης που ελάμβαναν το επίδομα ενοικίου έρχονται στη δημοσιότητα, δημιουργώντας νέο «πονοκέφαλο» στο Μαξίμου. Απο τα τρία νέα πρόσωπα ο Δημήτρης Μάρδας επιβεβαιώονοτας ότι έλαβε το ποσό, τονίζει ότι προτίθεται να το επιστρέψει.

Νέες αποκαλύψεις και για άλλα πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης που
ελάμβαναν το επίδομα ενοικίου έρχονται στη δημοσιότητα, δημιουργώντας
νέο «πονοκέφαλο» στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, το επίδομα ενοικίου φέρεται να ελάμβαναν το προηγούμενο διάστημα και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης, ο Παναγιώτης Σγουρίδης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο Δημήτρης Μάρδας, τότε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός.

Ο ΣΚΑΙ παρουσίασε έγγραφο με πίστωση 5.000 ευρώ για κάλυψη δαπανών διαμονής του κ. Φωτάκη.

Ο Κώστας Φωτάκης με παρέμβασή του στον ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι πίστωση μπορεί να υπήρξε, αλλά ουδέποτε έκανε χρήση αυτών των χρημάτων.

Όπως διευκρίνισε, η αίτηση που είχε καταθέσει δεν ήταν για επίδομα ενοικίου αλλά για έξοδα διαμονής, όταν είχε αμφιβολίες για το πού θα μείνει. «Δεν μιλάει για ενοίκιο αλλά για δαπάνες διαμονής» πρόσθεσε

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης, από την πλευρά του, υποστηρίξε ότι έλαβε μόλις 350 ευρώ για διαμονή σε ξενοδοχείο.

Τελευταίος αντέδρασε ο Δημήτρης Μάρδας ο οποίος επιβεβαιώνει ότι ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2015, έλαβε την προβλεπόμενη από το νόμο επιδότηση ενοικίου. Τονίζει δε ότι προτίθεται να την επιστρέψει.

Ειδικότερα η δήλωση του κ. Μάρδα έχει ως εξής: «Για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με το επίδομα ενοικίου των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών που ψηφίσθηκε από την Βουλή, θα ήθελα να δηλώσω ότι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια όφειλαν να ληφθούν υπόψη στην εφαρμογή της διάταξης και εφόσον κρίνεται σκόπιμο, να καταργηθεί η σχετική ρύθμιση.»

» Βέβαια σημειώνεται ότι η ισχύουσα διάταξη, αποσκοπούσε στην ισότιμη μεταχείριση και μόνον, ως προς την αποζημίωση ενοικίου, μεταξύ των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης εκτός Αττικής και των υπουργών – βουλευτών. Σημειώνεται επίσης, ότι και στην περίπτωση των βουλευτών αποδεκτών της επιδότησης ενοικίου, δεν ισχύουν εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια. Τέλος, όπως κατ’ επανάληψη έχω τονίσει, όταν ένας νόμος στην εφαρμογή του κρίνεται ακατάλληλος, οφείλουμε να τον διορθώσουμε ή και να τον καταργήσουμε.»

» Ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2015, έλαβα την προβλεπόμενη από το νόμο επιδότηση ενοικίου, την οποία εύλογα προτίθεμαι να επιστρέψω».

Αναλυτικότερα:

Ο Κώστας Φωτάκης, αναπληρωτής υπουργός Παιδείας (Σεπτέμβριος 2015 έως σήμερα), ο οποίος είχε διατελέσει και αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού (Ιανουάριο 2015-Αυγουστο 2015), δηλαδή την πρώτη περίοδο των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έλαβε ένα κονδύλι 5.000 ευρώ ως επιδότηση ενοικίου.

Ο Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος είχε διατελέσει αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ (Ιανουάριος 2015-Αύγουστος 2015) και υφυπουργός Εξωτερικών (Σεπτέμβριος 2015- Νοέμβριο 2016). ο κ. Μαρδας, στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, έκανε αίτηση και το έλαβε στις 25 Απριλίου 2016 και έτσι 8 μήνες αργότερα εγκρίθηκε η δαπάνη. Μάλιστα φέρεται να είναι και ένα από τα πρόσωπα πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίμαχη διάταξη.

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος είχε διατελέσει υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Ιανουάριος 2015 -Ιούλιος 2015) και υφυπουργός Υποδομών (Σεπτέμβριος 2015-Φεβρουάριο 2016).

in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024