Ο θρύλος του ιταλικού design, Giorgetto Giugiaro, θα παρουσιάσει στην προσεχή έκθεση της Γενεύης τη δική του εκδοχή για το μέλλον των τετράθυρων μοντέλο με ηλεκτροκινητήρα, μέσω ενός εντυπωσιακού σχεδιαστικά πρωτοτύπου που φιλοδοξεί να αποτυπώσει την εξέλιξη αναμιγνύοντας ρετρό και φουτουριστικά στοιχεία.

Το πρωτότυπο το οποίο φέρει την ονομασία Sibylla αποτελεί προϊόν συνεργασίας του νέου σχεδιαστικού οίκου GFG Style που έχει δημιουργήσει ο Ιταλός σχεδιαστής και ο γιος του Fabrizio, με την κινεζική εταιρεία Envision η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά τις σχεδιαστικές προδιαγραφές του πρωτότυπου Sibylla, ο Giugiaro επέλεξε να συνδυάσει το πίσω γυάλινο τμήμα της οροφής το οποίο υπακούει στο μοτίβο «gullwing» με μια επίσης γυάλινη συρόμενη επιφάνεια στο μπροστινό ανώτερο τμήμα η οποία αποτελεί ενιαίο τμήμα με το παρμπρίζ, διευκολύνοντας δίνοντας έτσι την πρόσβαση στα μπροστινά καθίσματα και δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα.

Πλην της εκτεταμένης χρήσης γυαλιού και του περίτεχνου σχεδιασμού των θυρών-οροφής, το Sibylla Concept, έχοντας μήκος που ξεπερνά τα 5,0 μέτρα υπόσχεται κάτι παραπάνω από άνετη «διαβίωση» στους μόλις τέσσερις επιβαίνοντες του. Έτσι, οι επιβάτες του πίσω καθίσματος φιλοξενούνται σε δύο ξεχωριστά και ανακλινόμενα καθίσματα, έχοντας άφθονο χώρο για τα κάτω άκρα τους συνεπικουρούμενης της απουσίας τούνελ μετάδοσης.

Σε αντίθεση με το σχεδιασμό ο οποίος αποτίει φόρο τιμής σε αγωνιστικά και μη μοτίβα του παρελθόντος, στην αθέατη πλευρά του Sibylla Concept βρίσκεται η πλέον σύγχρονη τάση της αυτοκίνησης η οποία μεταφράζεται στην παρουσία τεσσάρων ηλεκτρικών μοτέρ αλλά και ενός συστήματος πλήρους αυτόνομης οδήγησης.

Προς το παρόν, δεν δημοσιοποιούνται τεχνικά χαρακτηριστικά και πληροφορίες για το Sibylla, καθώς ο ιταλικός οίκος επιφυλάσσεται για την πρεμιέρα του στην έκθεση της Γενεύης, ωστόσο, σύμφωνα με τις συστάσεις, προοιωνίζονται εξίσου εντυπωσιακά με την εμφάνιση του τετράθυρου πρωτότυπου.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο