Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα Τζανακόπουλου, Γεωργιάδη, Τζαβάρα για τη Novartis

Κόντρα Τζανακόπουλου, Γεωργιάδη, Τζαβάρα για τη Novartis

Αντιπαράθεση προκάλεσε η παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στην Ολομέλεια της Βουλής, αμέσως μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη. Την απάντηση που επιφύλασσε ο κ. Τζανακόπουλος, σχολίασαν ο αντιπρόεδρος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ.κ. Γεωργιάδης και Τζαβάρας.

Αντιπαράθεση προκάλεσε η παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στην Ολομέλεια της Βουλής, αμέσως μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη. Την απάντηση που επιφύλασσε ο κ. Τζανακόπουλος, σχολίασαν ο αντιπρόεδρος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ.κ. Γεωργιάδης και Τζαβάρας.

«Ακούστε γιατί δεν θα παραιτηθώ. Δεν πρόκειται να παραιτηθώ διότι ο κ. Τσίπρας με την κυρία Παπασπύρου, την δεύτερη μητέρα σας, την κ. Θάνου και τον Παπαγγελόπουλο έστησαν αυτή την ιστορία» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας πως «προσέξετε που το ξέρω. Μας είπατε ‘κάντε μήνυση και στο FBI’. Προ μιας ώρας ο κ. πρέσβης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι καμία έρευνα δεν κάνει το FBI για κανέναν έλληνα πολιτικό. Να γιατί δεν κάνουμε μήνυση στο FBI και κάνουμε σε εσάς. Γιατί εσείς το στήσατε».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στον Δ. Παπαδημητρίου, αναφορικά με την υπόθεση της επιδότησης του ενοικίου του: «Και ο κ. Παπαδημητρίου έπαιρνε τα λεφτά. Άρα, μαζί της (σ.σ. με την Ράνια Αντωνοπούλου) πρέπει να πάει στην παραίτηση».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «αν για όποιον αναφέρεται το όνομά του στη δικογραφία, πρέπει να παραιτηθεί, τότε αυτή η αναφορά είναι και για τον κ. Κουρουμπλή, τον κ. Ξανθό, τον κ. Πολάκη, διότι αναφέρονται σε έγγραφο που έχει αποκρύψει η κυβέρνηση».

Λίγο αργότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis, καλώντας τον κ. Τζανακόπουλο να απαντήσει αν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετώπισε προδικαστικά αυτό το θέμα.

«Και αυτό που κάνετε σήμερα, να εμφανίζεστε ενώπιον της Βουλής και να κάνετε τις δηλώσεις που κάνετε, δεν ασκείτε εσείς προσπάθεια επηρεασμού; Συμβιβάζεται αυτή η στάση σας, με την ιδιότητα που έχετε;» ρώτησε απευθυνόμενος στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Είστε ικανοποιημένοι για τον τρόπο που η δικογραφία πήγαινε και ερχότανε στα εισαγγελικά γραφεία, μάλιστα δε, κάτω από την καθοδήγηση της διευθύντριας του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, για την οποία προχθές εξεδόθη απόφαση, γνώμη και κατακραυγή, όλου του δικαστικού σώματος εκφραζομένου από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων; Είναι πολύ σοβαρά αυτά που είπε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και πρέπει, έστω και την ύστατη στιγμή, να αντιληφθείτε ότι παίζετε εν ου παικτοίς και δημιουργείτε πρόβλημα στους θεσμούς» πρόσθεσε.

«Αν οι καταγγελίες τις οποίες σκοπεύει ο κ. Γεωργιάδης εναντίον του πρωθυπουργού έχουν τόση σχέση με την πραγματικότητα, όση σχέση έχει με την πραγματικότητα αυτό το οποίο περιφέρεται και λέει στα κανάλια, ότι δήθεν η κ. Παπασπύρου είναι η δεύτερη μητέρα μου, τότε πραγματικά ο κ. πρωθυπουργός δεν έχει τίποτα να φοβάται» σχολίασε για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Καλό είναι να περιμένουμε για τις δηλώσεις Πάιατ»

Σε ό,τι αφορά το FBI και τις έρευνες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέτρεψε την ΝΔ: «Καλό είναι να περιμένουμε. Να δούμε ακριβώς ποιες ήταν οι δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη. Αν δεν κάνω λάθος, αυτά τα οποία φέρεται να είπε, προέκυψαν μετά από διαρροές της ΝΔ. Επομένως κρατείστε και μικρό καλάθι, κύριε Γεωργιάδη».

«Τίποτα μη θεσμικό δεν έχει γίνει Τίποτα απολύτως – και όλη αυτή η παραφιλολογία την οποία συνεχίζετε να επαναλαμβάνετε, την επαναλαμβάνετε επειδή δεν θέλετε να πάμε στην ουσία της συζήτησης απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας πως «δεν θέλετε να μιλήσουμε για το πραγματικό σκάνδαλο. Θέλετε να διαδικασιολογήσετε».

Σε αυτή τη διαδικασιολογία «υπάρχει και εμμονικό άδικο, διότι τίποτα το μη θεσμικό δεν έγινε» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Έχουμε τη διαβίβαση μιας δικογραφίας από την εισαγγελία διαφθοράς στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάζει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβιβάζει στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Και ποια είναι η μοναδική επιλογή την οποία έχει το ελληνικό Κοινοβούλιο; Είτε να θάψει την υπόθεση μη κάνοντας τίποτα, είτε να προχωρήσει στην συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνήσει αν έχει αρμοδιότητα – η ίδια η επιτροπή θα αποφασίσει αν έχει αρμοδιότητα – και αν δεν έχει αρμοδιότητα να πράξει τα δέοντα. Επομένως, μην διαδικασιολογείτε συνεχώς, διότι έχετε νομικό άδικο, έχετε και πολιτικό άδικο» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Δεν υπήρξε στο διαβιβαστικό που έφτασε στη Βουλή το όνομα Κουρουμπλή»

Για τον κ. Κουρουμπλή και την καταγγελία της ΝΔ ότι είχε προνομιακή μεταχείριση, αφού δεν περιελήφθη το όνομά του στην πρόταση για την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στο διαβιβαστικό που έφτασε στο Κοινοβούλιο υπήρχαν τα δέκα ονόματα των πολιτικών προσώπων και από εκεί πέρα γινόταν μνεία και σε μήνυση από τον κ. Α. Λοβέρδο και την κ. Χριστοφιλοπούλου, και σε τίποτα δεν σχετιζόταν με τη Novartis.

«Επομένως, αν θέλετε να προχωρήσετε μετά από νέο διαβιβαστικό, και εφόσον υπάρχουν αυτά που εσείς θεωρείτε ότι υπάρχουν, σε πρόταση στην ολομέλεια για την άσκηση δίωξης, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε να δούμε την επιχειρηματολογία σας και να δούμε πού θα καταλήξει η συζήτηση» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024