Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ούτε οι γυναίκες με εξουσία δεν διαφεύγουν του σεξισμού» [Βίντεο]

«Ούτε οι γυναίκες με εξουσία δεν διαφεύγουν του σεξισμού» [Βίντεο]

Μια συνέντευξη της πρωθυπουργού Τζασίντα Άρντεν, σοκάρει τη Νέα Ζηλανδία, αφού σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης ο δημοσιογράφος ξέφυγε με αποτέλεσμα τα σχόλια του να θεωρούνται το λιγότερο σεξιστικά. Οι γυναίκες δεν διαφεύγουν από τα σεξιστικά σχόλια ακόμη κι όταν είναι στην εξουσία, σχολιάζουν τα ΜΜΕ.

Μια συνέντευξη της πρωθυπουργού Τζασίντα Άρντεν, σοκάρει τη Νέα Ζηλανδία, αφού σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης ο δημοσιογράφος ξέφυγε με αποτέλεσμα τα σχόλια του να θεωρούνται το λιγότερο σεξιστικά. Οι γυναίκες δεν διαφεύγουν από τα σεξιστικά σχόλια ακόμη κι όταν είναι στην εξουσία, σχολιάζουν τα ΜΜΕ.

Ο αυστραλός δημοσιογράφος Τσαρλς Γούλεϊ ρώτησε συγκεκριμένα την πρωθυπουργό για την ημερομηνία γέννησης του παιδιού της, αλλά και για την ημερομηνία της σύλληψης προσθέτοντας ότι ουδέποτε συνάντησε μια αρχηγό της κυβέρνησης τόσο «ελκυστική».

Το βράδυ της Κυριακής, συνέντευξη 13 λεπτών της νεοζηλανδής πρωθυπουργού που μεταδόθηκε στην αυστραλιανή τηλεόραση «σόκαρε» τους κατοίκους του αρχιπελάγους.

Η συνέντευξη, που χαρακτηρίστηκε «σεξιστική», παραχωρήθηκε στον βετεράνο δημοσιογράφο για την εκπομπή «60 Minutes». Καλεσμένη στο πλατό μαζί με τον σύζυγό της, η πρωθυπουργός, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι είναι έγκυος, ρωτήθηκε συγκεκριμένα για την ημερομηνία τοκετού αλλά και την ημερομηνία της σύλληψης του μωρού της, με τον δημοσιογράφο να προσθέτει ότι ουδέποτε συνάντησε μια αρχηγό της κυβέρνησης τόσο «ελκυστική».

«Είναι μια πολύ σημαντική ερώτηση που θα ήθελα να σας κάνω: ποιά είναι ακριβώς η αναμενόμενη ημερομηνία γέννησης του μωρού σας;» ρωτησε ο δημοσιογράφος. «Είναι ενδιαφέρον για να δούμε σε ποιο σημείο οι άνθρωποι κάνουν υπολογισμούς ώστε να καθορίσουν την ημερομηνία της σύλληψης», πρόσθεσε, προκαλώντας αμηχανία στο πρωθυπουργικό ζεύγος που ξέσπασε σε νευρικό γέλιο.

«Εχοντας αποκτήσει έξι παιδιά, δεν εκπλήσσομαι που οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν παιδιά. ‘Αλλωστε γιατί η σύλληψη ενός παιδιού να μην μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας;» διερωτήθηκε ο βετεράνος δημοσιογράφος επιμένοντας στην ερώτησή του.

«Οι εκλογές είχαν περάσε», απάντησε η Τζασίντα ‘Αρντεν, «δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε τόσες λεπτομέρειες».

«Εχω συναντήσει πολλούς πρωθυπουργούς στα χρόνια μου, αλλά κανέναν τόσο νέο, όχι πολλούς που να είναι τόσο ευφυείς και ποτέ έναν τόσο ελκυστικό», δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Μόλις μεταδόθηκε η εκπομπή, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου, Νεοζηλανδοί και Αυστραλοί, αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από τα σχόλια και τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου.

«Το να σχολιάζεται ο βαθμός ελκυστικότητας της Τζασίντα ‘Αρντεν δεν διαφωτίζει την ικανότητά της να ηγηθεί μιας χώρας», έγραψε μια χρήστης.

«Ηθελα πολύ να παρακολουθήσω τη συνεντευξη της Τζασίντα ‘Αρντεν αλλά ο δημοσιογράφος την έκανε εκνευριστική», είπε ένας άλλος.

Ο δημοσιογράφος χαρακτηρίστηκε «αποκρουστικός» και «ο θλιβερός θείος που πρέπει αποφύγετε στις γιορτές». Επικρίθηκε επίσης γιατί δεν μίλησε για την πολιτική που ασκεί η πρωθυπουργός.

Ο ίδιος πάντως, δήλωσε ότι δεν λυπάται για τη συνέντευξη παρότι η γυναίκα του, όπως αποκάλυψε, θεωρεί πως ο άνδρας της κάπως το παράκανε.

Η πρωθυπουργός ομολόγησε ότι «εξεπλάγη» από την ερώτηση για την ημερομηνία συλληψης του παιδιού της αλλά δεν προσεβλήθη από τη συνέντευξη ούτε τα σχόλια για την εμφάνισή της.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024