«Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα είναι εκείνα που «πληρώνουν το
μάρμαρο» των ιμπεριαλιστικών πολέμων υπογραμμίζει σε άρθρο του ο γενικός
γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμποας, τονίζοντας πως τα
συλλαλητήρια που οργανώνειτο ΚΚΕ στην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου και στην
Θεσσαλονίκη στις 6 Μαρτίου είναι ένα προσκλητήριο «ενάντια στον
εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση, αλλά και στην αδιαφορία και στον
αποπροσανατολισμό που καλλιεργούν όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις για
να τυφλώσουν το λαό μας».

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News προσθέτει ότι τα συλλαλητήρια αυτά είναι «ένα εγερτήριο πάλης ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή μας».

Κανείς δεν μπορεί να επαναπαυθεί «με το κυβερνητικό «παραμύθι» πως δήθεν η χώρα μας είναι ένας «πυλώνας σταθερότητας σε ένα τρίγωνο αστάθειας»» από τη στιγμή που στη «γειτονιά» μας για άλλη μια φορά «βράζει ο τόπος» τονίζει  ο κ. Κουτσούμπας.

Ομοίως, όπως αναφέρει, κανείς δεν μπορεί σοβαρά να πιστεύει πως η χώρα μας δεν κινδυνεύει επειδή τα σύνορά μας «είναι -όπως λένε- «ευρωπαϊκά» ή επειδή είμαστε στο ΝΑΤΟ». Υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα ήταν στο ΝΑΤΟ όταν συνέβη η τραγωδία της Κύπρου, είναι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ τώρα που η τουρκική αστική τάξη «γκριζάρει» το Αιγαίο και αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και εξάλλου «οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις, όπως είναι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, αλλά και οι λεγόμενοι «στρατηγικοί σύμμαχοί» μας, δηλαδή οι ΗΠΑ, ποτέ δε βάζουν στο «ζύγι» το δίκαιο των λαών, ακόμα και το «διεθνές δίκαιο», αλλά πάντα «πυξίδα» έχουν το κέρδος των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων».

Ο κ. Κουτσούμπας τονίζει πως αυτά τα συμφέροντα που «διαμελίζουν χώρες και αιματοκυλούν λαούς» υπηρέτησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και εξυπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αποδεικνύεται πως για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης «γίνεται «μαθητευόμενος μάγος» ή καλύτερα «τσιράκι» των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή». Σημειώνει πως σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η «σπουδή » της κυβέρνησης να «κλείσει» ζητήματα, όπως της ΠΓΔΜ χωρίς την απάλειψη των αλυτρωτισμών από το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, και εκείνα με την Αλβανία.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο