Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γ.Κύρτσος: Μέγα θέμα ενόψει Brexit ο νέος ευρωπαϊκός προσανατολισμός

Γ.Κύρτσος: Μέγα θέμα ενόψει Brexit ο νέος ευρωπαϊκός προσανατολισμός

«Το μέγα θέμα που αναδεικνύεται στην Ευρώπη ενόψει Brexit και μας αφορά άμεσα είναι ο νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, ο οποίος καλείται να καλύψει αφενός την τρύπα που δημιουργεί η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, αφετέρου ο σχεδιασμός νέων πολιτικών για μια ειρηνική και ανταγωνιστική Ευρώπη» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.

«Το μέγα θέμα που αναδεικνύεται στην Ευρώπη ενόψει Brexit και μας αφορά άμεσα είναι ο νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, ο οποίος καλείται να καλύψει αφενός την τρύπα που δημιουργεί η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, αφετέρου ο σχεδιασμός νέων πολιτικών για μια ειρηνική και ανταγωνιστική Ευρώπη, όπως είναι η ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της και η ψηφιακή οικονομία. Σε αυτά, τα οποία συμπυκνώνονται σε ένα μέγεθος της τάξεως των 20 δις ευρώ ετησίως, πρέπει να προσθέσουμε την πολιτική της διεύρυνσης των Δ. Βαλκανίων που προωθούν οι Ευρωπαίοι, χωρίς να είναι διατεθειμένοι «να βάλουν το χέρι στην τσέπη» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.

Και προσθέτει: «Κινούνται μίζερα και τσιγγονικα, ενώ οι ανάγκες αυξάνονται».

Ο κ. Κύρτσος εκφράζει φόβους ότι μια επιθετική φορολογική πολιτική εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου να ανακτήσει τα πλεονεκτήματα που θα χαθούν από το Brexit, θα τραβήξει την ελληνική ναυτιλία από τον Πειραιά στο Λονδίνο, ενώ φοβάται επίσης ότι θα «πέσει μαχαίρι» στις δαπάνες για την ΚΑΠ και το Ταμείο Συνοχής, που αιμοδοτούν την ελληνική οικονομία, ελλείψει δημοσίων επενδύσεων.

Τέλος, ως προς τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Μακεδονικού, ο κ. Κύρτσος τονίζει ότι προέχουν οι συζητήσεις για τα αλυτρωτικά στοιχεία που περιέχονται στο Σύνταγμα και αφορούν και την ταυτότητα, και τα βαφτίσια έπονται.

Σημειώνει πάντως: «Απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, θα είναι μια σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία μέσα σε αυτή».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024