«Το μέγα θέμα που αναδεικνύεται στην Ευρώπη ενόψει Brexit και μας αφορά άμεσα είναι ο νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, ο οποίος καλείται να καλύψει αφενός την τρύπα που δημιουργεί η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, αφετέρου ο σχεδιασμός νέων πολιτικών για μια ειρηνική και ανταγωνιστική Ευρώπη, όπως είναι η ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της και η ψηφιακή οικονομία. Σε  αυτά, τα οποία συμπυκνώνονται σε ένα μέγεθος της τάξεως των 20 δις ευρώ ετησίως, πρέπει να προσθέσουμε την πολιτική της διεύρυνσης των Δ. Βαλκανίων που προωθούν οι Ευρωπαίοι, χωρίς να είναι διατεθειμένοι «να βάλουν το χέρι στην τσέπη» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.

Και προσθέτει: «Κινούνται μίζερα και τσιγγονικα, ενώ οι ανάγκες αυξάνονται».

Ο κ. Κύρτσος εκφράζει φόβους ότι μια επιθετική φορολογική πολιτική εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου να ανακτήσει τα πλεονεκτήματα που θα χαθούν από το Brexit, θα τραβήξει την ελληνική ναυτιλία από τον Πειραιά στο Λονδίνο, ενώ φοβάται επίσης ότι θα «πέσει μαχαίρι» στις δαπάνες για την ΚΑΠ και το Ταμείο Συνοχής, που αιμοδοτούν την ελληνική οικονομία, ελλείψει δημοσίων επενδύσεων.

Τέλος, ως προς τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Μακεδονικού, ο κ. Κύρτσος τονίζει ότι προέχουν οι συζητήσεις για τα αλυτρωτικά στοιχεία που περιέχονται στο Σύνταγμα και αφορούν και την ταυτότητα, και τα βαφτίσια έπονται.

Σημειώνει πάντως: «Απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, θα είναι μια σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία μέσα σε αυτή».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο