Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η επίθεση των YouTubers

Η επίθεση των YouTubers

Είναι νέοι, αυτοδημιούργητοι και διάσημοι σχεδόν αποκλειστικά στους νέους ηλικίας 13-24 ετών. Οι σταρ του 21ου αιώνα δεν εμφανίζονται στο σινεμά αλλά σε βίντεο στα «κανάλια» τους.

«Δεν πρόκειται περί clickbait. Αυτό είναι το πιο αληθινό vlog που έχω ποστάρει ποτέ. Θεωρώ πως αποτελεί ένα ορόσημο στην ιστορία του YouTube γιατί είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δεν έχει – ελπίζω – συμβεί σε κανέναν στο YouTube ως τώρα. Είπα ό,τι ήθελα να πω: δέστε τις ζώνες σας, γιατί δεν πρόκειται να ξαναδείτε βίντεο σαν αυτό!».

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑgazino με αυτό το μήνυμα συνόδευσε ο 22χρονος Λόγκαν Πολ, αμερικανός σταρ του YouTube, ένα βίντεο όπου εμφανιζόταν το πτώμα ενός αυτόχειρα στην Ιαπωνία, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις αλλά και κάνοντας το όνομά του γνωστό και σε ανθρώπους άνω των 25 ετών, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν ιδέα για το «φαινόμενο YouTubers». Ο Πολ απλά υπενθύμισε την επιδραστικότητά τους. Πρόκειται για τους δημοφιλείς σε παιδιά, εφήβους και νέους έως 24 ετών σταρ νέας κοπής που αποκτούν εκατομμύρια θαυμαστές δημιουργώντας και ανεβάζοντας βίντεο στα οποία πρωταγωνιστούν οι ίδιοι: σε κάποια κάνουν αστεία, φάρσες ή παρωδίες, σε άλλα απευθύνονται άμεσα στο πολυπληθές κοινό τους, επιδίδονται σε εξομολογήσεις ή δίνουν συμβουλές.

Σημειωτέον ότι το διαβόητο πλέον βίντεο του Λόγκαν Πολ δεν ανήκε σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες. Ο ίδιος και οι φίλοι του είχαν επισκεφθεί το δάσος Αοκιγκαχάρα που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Φούτζι, μια περιοχή γνωστή για τις πολλές αυτοκτονίες που λαμβάνουν χώρα εκεί. Είχαν πάει για να γυρίσουν ένα spooky βίντεο στο «στοιχειωμένο» δάσος και τυχαία εντόπισαν το άψυχο σώμα: όπως φαίνεται στο σύντομο κλιπ, σοκαρίστηκαν από τον εντοπισμό της σορού, αλλά δεν σταμάτησαν να κάνουν αστεία τα οποία προκάλεσαν σάλο – διάφοροι χρήστες έλεγαν ότι το βίντεο είναι «αηδιαστικό» και δείχνει ασέβεια προς τον νεκρό. Η βιντεο-καταχώριση πρόλαβε να συγκεντρώσει εκατομμύρια views στο YouTube μέχρι τελικά να κατεβεί. Ακολούθως ο Πολ ανέβασε απολογητικό μήνυμα στο Τwitter υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για ένα σφάλμα του, για το αποτέλεσμα του «σοκ και δέους» που ένιωσε.

in.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024