
Θέμα τουρκικής επιθετικότητας θέτει στη Σύνοδο ο Αναστασιάδης
Τα νέα δεδομένα που προκάλεσε η προσπάθεια του Saipem 12000 να προσεγγίσει το στόχο Σουπιά, στο οικόπεδο 3 και οι αντιδράσεις του τουρκικού πολεμικού στόλου βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, το μεσημέρι της Παρασκευής στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής.
Τα νέα δεδομένα που προκάλεσε η προσπάθεια του Saipem 12000 να προσεγγίσει το στόχο Σουπιά, στο οικόπεδο 3 και οι αντιδράσεις του τουρκικού πολεμικού στόλου βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, το μεσημέρι της Παρασκευής στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η Λευκωσία επιδιώκει πλέον ξεκάθαρη διασύνδεση της πραγματοποίησης ή μη της ευρωτουρκικής Συνόδου Κορυφής που προγραμματίστηκε για τις 26 Μαρτίου, στη Βάρνα, με τον τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ.
Παράλληλα, προσβλέπει σε έκφραση στήριξης από τα 27 κράτη-μέλη που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής, προκειμένου να καταδικαστεί η τουρκική προκλητικότητα και να επισημανθεί για μια ακόμη φορά η δυνατότητα όλων των κρατών-μελών να εξερευνούν και να εκμεταλλεύονται τους φυσικούς τους πόρους.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η κυπριακή κυβέρνηση γνώριζε τι θα έπραττε η εταιρία ENI και ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε για τις σημερινές εξελίξεις τους ηγέτες της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της προεδρεύουσας Βουλγαρίας και Ισπανίας.
in.gr
- Ακρόπολη: Άνδρας τραυμάτισε δύο Αμερικανούς τουρίστες με μαχαίρι
- Ρόντμαν για ΛεΜπρόν: «Ο ευκολότερος παίκτης που θα μπορούσα να μαρκάρω»
- Ξέρατε ότι ο Οδυσσέας λατρευόταν για περίπου 1.000 χρόνια σαν να ήταν θεότητα;
- «Κίνημα της κατσαρίδας»: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στο Δελχί μετά τα επεισόδια που άφησαν 180 τραυματίες
- Ο Έλι Οκόμπο μίλησε για τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσε πέρσι στη Μονακό
- Λούβρο: Επαναλειτουργεί η αίθουσα που έγινε στόχος ληστείας 88 εκατ. ευρώ – Φιλοξενεί έκθεση χωρίς πολύτιμα αντικείμενα
- Η Noga Erez φτιάχνει το μέλλον της μουσικής
- Νέα αναζωπύρωση στη Μέση Ανατολή: Χτυπήθηκαν κέντρα στρατιωτικής διοίκησης στο Ιράν – Στοχοποιήθηκαν τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-MKv9gQHpICM-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442