Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θάνατος μικρής Μελίνας: «Βαριά ιατρική αμέλεια» της ξαδέρφης Πολάκη

Θάνατος μικρής Μελίνας: «Βαριά ιατρική αμέλεια» της ξαδέρφης Πολάκη

Σε «βαριά ιατρική αμέλεια» της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη, ξαδέρφης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, οφείλεται ο θάνατος της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη πριν 26 μήνες στην Κρήτη, έπειτα από από ωτορινολαρυγγική επέμβαση.

Σε «βαριά ιατρική αμέλεια» της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη, ξαδέρφης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, οφείλεται ο θάνατος της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη πριν 26 μήνες στην Κρήτη, έπειτα από από ωτορινολαρυγγική επέμβαση.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, που επικαλέστηκε προχθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την υπόθεση Novartis ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, στην αναισθησιολόγο Νεκταρία Πολάκη καταλογίζονται «παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχοσπασμού, καθόσον δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά, και για τη μη ορθή χρήση της αδρεναλίνης, όσον αφορά την οδό (ενδοφλέβια) και τη χορηγούμενη δοσολογία».

Στο πόρισμα, το οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Γεωργιάδης προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, καταλογίζεται επίσης «αμέλεια» σε μια καρδιολόγο και σε μια νοσηλεύτρια εξαιτίας της «κακής συνεργασίας μεταξύ του ιατριονοσηλευτικού προσωπικού με ανακόλουθη εκτέλεση ιατρικού πρωτοκόλλου».

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω του θανάτου της 4χρονης στις 29 Δεκεμβρίου 2015, είχε αποκαλυφθεί η συγγένεια της αναισθησιολόγου με τον Παύλο Πολάκη καθώς και το γεγονός ότι η κ. Πολάκη που χορήγησε την αναισθησία στην μικρή Μελίνα είχε διωχθεί πειθαρχικά και ποινικά για κλοπή ναρκωτικών ουσιών από το φαρμακείο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) τον Μάιο του 2015, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να αντιμετώπιζε πρόβλημα ουσιοεξάρτησης.

Ωστόσο, η πράξη της αναισθησιολόγου είχε κριθεί από τα αρμόδια όργανα του ΕΣΥ ως «απρεπής ή ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά υπάλληλου εκτός υπηρεσίας» και της είχε επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο και στέρηση αποδοχών ενός μηνός.

Για τον θάνατο της μικρής Μελίνας είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και από το υπουργείο Υγείας έναν μήνα μετά το συμβάν. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) είχε αποκαλύψει τον Δεκέμβριο του 2016 ότι η ΕΔΕ επέρριπτε ευθύνες στην αναισθησιολόγο, σε μια νοσηλεύτρια του αναισθησιολογικού τμήματος αλλά και σε μια καρδιολόγο.

Οι γιατροί παραπέμφθηκαν στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της 7ης ΥΠΕ, ενώ η νοσηλεύτρια στο αντίστοιχο συμβούλιο για το λοιπό προσωπικό του ΕΣΥ στο οποίο προϊσταται πρωτοδίκης.

health.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024