Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
in.gr

Εξαρθρώθηκε συμμορία που λήστευε στην Αττική

Εγκληματική οργάνωση που λήστευε και έκανε κλοπές σε οικίες σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, καθώς και της βορειοανατολικής και δυτικής Αττικής, εξάρθρωσε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Εγκληματική οργάνωση που λήστευε και έκανε κλοπές σε οικίες σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, καθώς και της βορειοανατολικής και δυτικής Αττικής, εξάρθρωσε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Η εγκληματική ομάδα, που έχει διαπράξει 31 κλοπές από οικίες, δύο ληστείες σε βάρος ενοίκων κατοικιών και 17 κλοπές πινακίδων από ΙΧ αυτοκίνητα, αποτελείται από επτά άτομα, ηλικίας 26 έως 47 ετών, τα οποία συνελήφθησαν.

Όπως τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Ιωάννα Ροτζιώκου, η εξάρθρωσή της έγινε έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η «τεχνική» τους

Τα μέλη της συμμορίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος ενοίκων μονοκατοικιών, αρχικά στην περιοχή των Μεσογείων και κατόπιν της βορειοανατολικής Αττικής. Δρούσαν πρωινές και απογευματινές ώρες και επέλεγαν πολυτελείς μονοκατοικίες ως στόχους, χρησιμοποιώντας τα εξής τεχνάσματα:

Αρχικά, χτυπούσαν επίμονα το κουδούνι των οικιών για να βεβαιώσουν την απουσία των ενοίκων τους και σε περίπτωση που κάποιος απαντούσε, επικαλούνταν κάποια δικαιολογία.

Σε περίπτωση που κάποιος από τους ενοίκους δεν απαντούσε έγκαιρα, δεν δίσταζαν να τον ακινητοποιήσουν με την απειλή όπλου, εφόσον ήταν ανήλικος ή ηλικιωμένος, ενώ προξενούσαν σημαντικές φθορές σε πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της οργάνωσης φορούσαν κουκούλες, προκειμένου να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ για τις μετακινήσεις τους διέθεταν και χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» οχήματα μεγάλης ιπποδύναμης, με κλεμμένες πινακίδες από τυχαία ΙΧ που ήταν σταθμευμένα κοντά στον τόπο διαμονής τους ή στην περιοχή που δρούσαν.

Τι κατασχέθηκε

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 19.860 ευρώ, δύο ΙΧ αυτοκίνητα, 21 χρυσές λίρες και δύο φύλλα χρυσού βάρους πέντε γραμμαρίων το καθένα, 27 ρολόγια, πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων και δύο κυνηγετικά όπλα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

in.gr

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024