Τη φωτιά που έχει ανάψει το θέμα της δίχρονης φοίτησης στο Νηπιαγωγείο καλείται να σβήσει τώρα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης, καθώς κλιμακώνεται επικίνδυνα η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους εργαζομένους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς ζητούν μετ’ επιτάσεως να αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη που προβλέπει τη σταδιακή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4 ετών στα νηπιαγωγεία και ζητούν από τον υπουργό Εσωτερικών να πάρει θέση, ενώ ξεκίνησαν και κινητοποιήσεις έχοντας στο πλευρό τους την ΚΕΔΕ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η επίμαχη διάταξη που έφερε το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα υλοποιηθεί σταδιακά από τον Σεπτέμβριο του 2018 σε διάστημα τριών ετών, προκειμένου να δημιουργηθούν και οι απαραίτητες υποδομές που δεν υπάρχουν σήμερα για να φιλοξενήσουν έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό παιδιών στα νηπιαγωγεία. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι από τον Σεπτέμβριο του 2018 θα αρχίσουν να λειτουργούν σε περίπου 200-240 δήμους δίχρονα νηπιαγωγεία.

Τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του ΠΑΣΥΒΝ θέτουν την απόσυρση της διάταξης ως «προαπαιτούμενο» για τη συμμετοχή τους στον διάλογο στον οποίο τούς καλεί, μετά την ψήφιση του νόμου όμως, το υπουργείο Παιδείας. Υποστηρίζουν, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, ότι το επίμαχο άρθρο στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα υποβαθμίσει έως και θα κλείσει πολλές δημοτικές δομές παιδικής φροντίδας και θα οδηγήσει στην ανεργία πλήθος συναδέλφων τους.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο κ. Σκουρλέτης φέρνει σήμερα Παρασκευή το θέμα στο τραπέζι του διαλόγου, καλώντας σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Στο τραπέζι θα καθίσουν ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Θεανώ Φωτίου και τα προεδρεία των εμπλεκόμενων φορέων, της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών (ΠΑΣΥΒΝ) και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο