Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο του ΟΤΕ σε Β1 από Β3

Η Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο του ΟΤΕ σε Β1 από Β3

Σε αναβάθμιση του αξιόχρεου ΟΤΕ από «Β3» σε «B1», προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's διατηρώντας θετικές τις προοπτικές του.

Σε αναβάθμιση του αξιόχρεου ΟΤΕ από «Β3» σε «B1», προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s διατηρώντας θετικές τις προοπτικές του.

«Η σημερινή αναβάθμιση αντανακλά κυρίως την πρόσφατη βελτίωση του πιστωτικού προφίλ του ελληνικού κράτους και τις βελτιωμένες προοπτικές για οικονομική ανάκαμψη της χώρας, εξέλιξη θετική για τον ΟΤΕ, μεγάλο μέρος των εσόδων του οποίου προέρχεται από την εγχώρια αγορά. Λαμβάνει επίσης υπόψη το ισχυρό πιστωτικό προφίλ της εταιρείας, την αποδεδειγμένη οικονομική αντοχή και τις προσδοκίες μας ότι η λειτουργική επίδοσή της θα συνεχίσει να βελτιώνεται παρά τις πρόσφατες αλλαγές στη μερισματική πολιτική της», δήλωσε ο Carlos Winze, υψηλόβαθμος αντιπρόεδρος και επικεφαλής αναλυτής του Moody΄s για τον ΟΤΕ.

Ο οίκος αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η σημερινή αξιολόγηση ακολουθεί την πρόσφατη απόφασή του να αναβαθμίσει το αξιόχρεο της Ελλάδας σε Β3 από Caa2.

«Η Ελλάδα έχει επιτύχει σημαντικές δημοσιονομικές και θεσμικές βελτιώσεις με το τρέχον πρόγραμμα προσαρμογής της. Οι βελτιώσεις αυτές αναμένεται με τη σειρά τους να στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας και να ωφελήσουν τις εγχώριες εταιρείες, όπως ο ΟΤΕ».

in.gr

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024