Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Δεν θα αγνοήσουμε την εντολή του λαού για απόδοση δικαιοσύνης [Βίντεο]

Τσίπρας: Δεν θα αγνοήσουμε την εντολή του λαού για απόδοση δικαιοσύνης [Βίντεο]

«Ακόμη κι όσοι μιλούν για σκευωρία δεν αμφισβητούν την ύπαρξη σκανδάλου» τόνισε ο πρωθυπουργός, διαμηνύοντας πως η υπόθεση θα προχωρήσει και θα αποδοθεί δικαιοσύνη. «Θα υπακούσουμε στην εντολή του ελληνικού λάου για απόδοση δικαιοσύνης. Δεν τρομάζουμε. Κανείς δεν θα τρομοκρατηθεί, ούτε η ελληνική δικαιοσύνη ούτε οι μάρτυρες». Στην μάλλον ήπια, δεδομένου του εκρηκτικού κλίματος, επίθεσή του στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Κ.Μητσοτάκη πως «δεν έχει το θάρρος να αναλάβει ούτε την πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο».

«Ακόμη κι όσοι μιλούν για σκευωρία δεν αμφισβητούν την ύπαρξη σκανδάλου» τόνισε ο πρωθυπουργός, διαμηνύοντας πως η υπόθεση θα προχωρήσει θέλουν, δεν θέλουν και θα αποδοθεί δικαιοσύνη. «Θα υπακούσουμε στην εντολή του ελληνικού λάου για απόδοση δικαιοσύνης. Δεν τρομάζουμε. Κανείς δεν θα τρομοκρατηθεί, ούτε η ελληνική δικαιοσύνη ούτε οι μάρτυρες». Στην μάλλον ήπια, δεδομένου του εκρηκτικού κλίματος, επίθεσή του στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Κ.Μητσοτάκη πως «δεν έχει το θάρρος να αναλάβει ούτε την πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο».

«Ποτέ άλλοτε σκάνδαλα με πολιτικές προεκτάσεις δεν έμειναν ορφανά πολιτικής ευθύνης» δήλωσε, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Καραμανλή. «Αυτό έπραξε με παρρησία ο Ανδρέας Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά και το ίδιο ο Κώστας Καραμανλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Δεν έκαναν μηνύσεις στη δικαιοσύνη ή στους πολιτικούς αντιπάλους τους».

«Υπάρχει πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο;»

Αναφερόμενος στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «υπάρχει σκάνδαλο Novartis, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Αφού λοιπόν υπάρχει, ένα ερώτημα έχω: Πώς έγινε αυτό το σκάνδαλο; Φύτρωσε; Ήταν ένα φυσικό φαινόμενο; Ποιοι έφταιξαν γι’ αυτό το σκάνδαλο;» διερωτήθηκε, προσθέτοντας πως «όσοι κυβερνούσατε όλα αυτά τα χρόνια, δεν παίρνατε τίποτα χαμπάρι για αυτό το σκάνδαλο; Δεν μιλάμε εδώ για μικροποσά. Μιλάμε για ποσά που επηρέασαν ευθέως τη δημοσιονομική πορεία της χώρας».

«Αντί με θάρρος να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη που σας αναλογεί, έχετε εξαπολύσει επίθεση κατατρομοκράτησης» τόνισε αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ. «Σήμερα είχατε την ευκαιρία να κάνετε υπέρβαση που αντιστοιχεί σε ηγέτες μεγαλύτερου βελινεκούς. Όχι μόνο δεν το πράξατε, αλλά ακολουθήσατε τη βλακώδη θεωρία περί σκευωρίας».

Ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε αν για όλο αυτό το σκάνδαλο της σπατάλης, της κακοδιαχείρησης, υπάρχει πολιτική ευθύνη», ενώ έκανε λόγο για «πρωτοφανή επίθεση κατατρομοκράτησης, εκφοβισμού και λυσσαλέας παρέμβασης στο έργο των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών», καθώς και για προσβολή των θεσμών και της Δημοκρατίας.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός σχολίασε την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, επεσημαίνοντας ότι «είπε πάνω από 20 φορές θα λογοδοτήσετε. Θα έφτιαξε πάνω από δέκα ειδικά δικαστήρια για εμένα. Ούτε ο Ρωχάμης δεν είχε τόσες κατηγορίες».

«Η σημερινή παρουσία του κ. Βενιζέλου και Σαμαρά είναι αυτή η οποία θυμίζει στον ελληνικό λαό αυτή την περίοδο της μεγάλης ύβρεως απέναντι στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Εμφανίστηκαν υποσχόμενοι την επιστροφή για να πάρουν εκδίκηση. Ωστόσο, ο ελληνικός λαός γνωρίζει το ότι το παλιό πολιτικό σύστημα στήθηκε πάνω σε αδιαφανείς πολιτικές που, αν δεν ήταν παράνομες, ήταν ανήθικες».

«Δεν τα φάγαμε μαζί»

Ο πρωθυπουργός είπε, ακόμη, ότι «αποδεικνύεται πως δεν τα φάγαμε μαζί», σημειώνοντας ότι «τα έφαγε μια οικονομική, κοινωνική-πολιτική ελίτ που έστησε επί δεκαετίες τα δίχτυα της εξουσίας της και παραθεσμικούς μηχανισμούς επιρροής και εκβιασμών. Τα ονοματεπώνυμά της θα τα βρείτε στις χρυσές λίστες των φορολογικών παραδείσων».

«Δεν μιλάμε για μικροποσά αλλά για ποσά που επηρέασαν τη δημοσιονομική πορεία της χώρας. Να τα ελλείμματα, να τα χρέη» πρόσθεσε.

Εντολή του λαού η απόδοση δικαιοσύνης

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι «δεν πρόκειται να αγνοήσουμε την εντολή του ελληνικού λαού για απόδοση δικαιοσύνης όσο κι αν προσπαθείτε να μας εκφοβίσετε με μηνύσεις και απειλές και με ειδικά δικαστήρια».

«Εμείς είμαστε από άλλο υλικό, δεν τρομάζουμε» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «κανείς δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί, ούτε εγώ ούτε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ούτε η ελληνική δικαιοσύνη, ούτε και οι μάρτυρες, προστατευόμενοι και μη, που ξαφνικά τους ονομάσατε κουκουλοφόρους».

«Οι θεσμοί θα λειτουργήσουν, οι νόμοι και οι διαδικασίες θα τηρηθούν και δικαιοσύνη, να είστε σίγουροι θα αποδοθεί»τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, κατηγορώντας όσους προχώρησαν σε μηνύσεις στους εισαγγελείς διαφθοράς για να εμποδίσουν τη δικαστική διερεύνηση.

Παράλληλα, κάλεσε τους βουλευτές να υπερψηφίσουν τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρτικής εξέτασης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι έτσι «θα επιλέξουν τον δρόμο της πολιτικής και θεσμικής ευθύνης, μια επιλογή που δίνει και σαφές μήνυμα στους πολίτες ότι δεν θα υπάρξει συγκάλυψη, κουκούλωμα και θάψιμο της υπόθεσης».

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024