Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Θα τελειώσετε πολιτικά κ. Τσίπρα με μια κάλπη, όχι με δέκα [Βίντεο]

Μητσοτάκης: Θα τελειώσετε πολιτικά κ. Τσίπρα με μια κάλπη, όχι με δέκα [Βίντεο]

Στην εκμετάλλευση της υπόθεσης της Novartis από την κυβέρνηση για «αποπροσανατολισμό» της κοινής γνώμης από τα πολλά προβλήματα «που ο ίδιος ο πρωθυπουργός δημιούργησε» εστίασε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας από το βήμα είπε «ναι» στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα λειτουργεί με διαφάνεια, ενώ παραδέχτηκε πως υπάρχει σκάνδαλο φαρμακευτικής δαπάνης.

Στην εκμετάλλευση της υπόθεσης της Novartis από την κυβέρνηση για «αποπροσανατολισμό» της κοινής γνώμης από τα πολλά προβλήματα «που ο ίδιος ο πρωθυπουργός δημιούργησε» εστίασε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας από το βήμα είπε «ναι» στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα λειτουργεί με διαφάνεια, ενώ παραδέχτηκε πως υπάρχει σκάνδαλο φαρμακευτικής δαπάνης.

«Αυτό θέλετε κύριε Τσίπρα να σπιλώσετε τους αντίπαλους σας μέσα από στημένες κατηγορίες. Καταλαβαίνουμε γιατί το κάνετε, θέλετε να μεταθέσετε τη συζήτηση από τα προβλήματα που δημιουργήσατε στην οικονομία, σε άλλους τομείς», τόνισε, σημειώνοντας πως «σήμερα ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και εμείς εδώ συζητάμε για τη Novartis».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό τόνισε: «σε μια Δημοκρατία δεν μπορείτε “να τελειώσετε” τους πολιτικούς σας αντιπάλους όσο και να το προσπαθείτε» και αναφερόμενος στη σημερινή ψηφοφορία είπε χαρακτηριστικά: «εσείς θα τελειώσετε πολιτικά κ. Τσίπρα. Με τον μόνο τρόπο που αλλάζουν οι κυβερνήσεις στις Δημοκρατίες: με εκλογές. Με μία κάλπη και όχι με δέκα, όπως κάνετε σήμερα».

Παρεμβαίνετε στο έργο της Δικαιοσύνης, μετατρέπετε την δημόσια τηλεόραση σε εργαλείο απροκάλυπτης κυβερνητικής προπαγάνδας, καλλιεργείτε τη συνωμοσιολογία και τη χυδαιότητα στον πολιτικό διάλογο, συνέχισε τα πυρά ο κ. Μητσοτάκης.


«Γιατί εξαιρείτε τον κ. Κουρουμπλή;»

«Γιατί εξαιρείτε τον κ. Κουρουμπλή από τη διερεύνηση της υπόθεσης; Πώς γίνεται ένας νυν υπουργός να υπογράψει ο ίδιος, για τον εαυτό του, ότι παραγράφηκε το δικό του ενδεχόμενο αδίκημα απιστίας περί την υπηρεσία, και ταυτόχρονα να κατηγορεί άλλους που ήταν υπουργοί πριν 10 χρόνια;» ανέφερε.

Είστε το «πολιτικό γενόσημο» του παλιού συστήματος

«Όταν εμείς μειώσαμε τη φαρμακευτική δαπάνη, οι πρώτοι που αντιδρούσατε ήσασταν εσείς. Αυτός που συμμαχούσε με τις φαρμακοβιομηχανίες ήσασταν εσείς κ. Τσίπρα. Σας προκαλώ ευθέως: Φέρτε μου μία ανακοίνωσή σας που να ζητάτε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Δεν υπάρχει ούτε μία. Όσο και να προσπαθείτε να το κρύψετε και να μεταλλαχθείτε, είστε το «πολιτικό γενόσημο» του παλιού συστήματος, κύριε Τσίπρα. Φτιαγμένος από τις ίδιες ουσίες του ψεύδους, του λαϊκισμού, των πελατειακών πρακτικών και της δημαγωγίας» δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Ναι» στην προανακριτική

«Η δική μας θέση είναι καθαρή. Φως στο σκοτάδι. Να μάθουμε την αλήθεια, να ξηλώσουμε το κύκλωμα, να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται, όποιοι και αν είναι. Στήστε μια κάλπη με ένα ερώτημα. «Ναι» ή «όχι» στη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής.

Σε αυτό το ερώτημα ψηφίζουμε «ναι»» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Πολλές ήταν οι αναφορές του στους προστατεύμενους μάρτυρες της υπόθεσης: «Τι φοβούνται και είναι προστατευόμενοι μην βιαιοπραγήσει ο Πικραμμένος, ή μην τους δείρει ο Στουρνάρας; Ας έρθουν να καταθέσουν και με κουκούλα, ας έρθουν με αλλοιωμένη φωνή».

Συζήτηση σε μια ταραγμένη περίοδο

Στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στο χρόνο που διεξάγεται η συζήτηση, τονίζοντας πως η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις τόσο στο Αιγαίο όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι άνοιξε τη συζήτηση με την ΠΓΔΜ για το όνομα «με τον πλέον λάθος τρόπο χωρίς να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και χωρίς να έχει θέσει σαν βασική προϋπόθεση την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων», για να συνεχίσει αναφερόμενος στα Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: «όταν υπήρξαν αντιδράσεις από τον ελληνικό λαό φτάσαμε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιούς του πολίτες που δεν σας εμπιστεύονται και εκφράζουν την αντίθεση τους».

Την ώρα που στήνεται σκηνικό γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, εσείς στήνετε γκρίζες ζώνες μέσα στη Βουλή. Εκδώσατε ήδη το γκρίζο σας πόρισμα για τους αντιπάλους σας χωρίς να υπάρχει ψήγμα απόδειξης. Ένοχοι μέχρις απόδειξης της αθωότητας τους, όπως μας είπε και ο κ. Κοτζιάς, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

«Η Ελλάδα θα ήταν κανονική χώρα, αν είχε κανονική κυβέρνηση»

Στο στόχαστρο του κ. Μητσοτάκη μπήκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος: «Αν ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Καμμένος είχαν τη στοιχειώδη αίσθηση ευθύνης και μπορούσαν να κατανοήσουν ότι οι ανάγκες του έθνους απαιτούν να βάλουν το εθνικό θέμα πάνω από το πολιτικό δεν θα αντιμετωπίζαμε αυτά που αντιμετωπίζουμε τώρα Η Ελλάδα ήδη από 2015 θα είχε τη θέση που της αξίζει. Μόνο που δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι μια κανονική χώρα γιατί δεν έχει μια κανονική κυβέρνηση γιατί αντί να κοιτάμε το περιστατικό στα Ίμια αναλωνόμαστε σε ένα κυνήγι μαγισσών».

«Σκάνδαλο Novartis υπάρχει»

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «σκάνδαλο Novartis υπάρχει». Όπως συμπλήρωσε, «δεν το ανακάλυψαν όμως τα λαγωνικά της κυβέρνησης, αλλά οι αμερικάνικες αρχές και το FBI».

«Μας πρωτομιλήσατε για την υπόθεση Novartis εδώ και έναν χρόνο. Από τότε τι κάνατε γι’ αυτό; Ποιους ελέγχους έχετε ξεκινήσει; Ποια μέτρα πήρατε κατά της εταιρείας; Τι κάνατε με το κύκλωμα των γιατρών και τις υπερσυνταγογραφήσεις; Ποιος παραπέμφθηκε; Ποιος ξηλώθηκε;» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι ο τζίρος της εταιρείας αυξήθηκε αντί να μειωθεί.

«Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει τριτοκοσμική αποικία»

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει προφητικά ότι «η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο»» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως «ο τροχός της ιστορίας το έφερε έτσι, ώστε η δημοκρατία μας να κινδυνεύει από αυτούς που, επικαλούμενοι το καλό του λαού, υπονομεύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς», ανέφερε και ολοκλήρωσε:

«Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει τριτοκοσμική αποικία. Το Κράτος Δικαίου τελικά πάντα επιβάλλεται στο παρακράτος. Η Δημοκρατία δεν θα σκύψει το κεφάλι σε μια αδίστακτη παρέα που κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία».

in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024