Ολομέτωπη επίθεση σε όσους έχουν επιδοθεί σε ευτελείς ψευδομαρτυρίες εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος λέγοντας ότι στην πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν περιλαμβάνεται κανένα στοιχείο που να του προσάπτει ενοχή.

«Δεν με αφορούν οι νομικές εκτιμήσεις περί παραγραφής αδικημάτων. Με αφορά η αποκάλυψη της αλήθειας για την προστασία της τιμής μου και θα φτάσω μέχρι τέλους» είπε για να προσθέσει. «Δεν θα επιτρέψει να υποστώ έναν μακρόσυρτο διασυρμό. Στην πολιτική μου διαδρομή υπηρέτησα το δημόσιο συμφέρον με ηθική ακεραιότητα. Αν αισθανόμουν την παραμικρή ενοχή δεν θα τολμούσα να εμφανιστώ ενώπιον σας».

Διατέλεσε – όπως είπε – μόλις για ένα χρόνο υπουργός Υγείας. «Δεν ανήκε σε εμένα η αρμοδιότητα και ο σχεδιασμός για τα δελτία φαρμάκων. Ουδεμία απόφαση υπέγραψα για την τιμολόγηση φαρμάκων. Ουδεμία προσωπική σχέση είχα με οποιαδήποτε εταιρεία. Οι αποφάσεις μου είναι δημοσιευμένες στην εφημερίδα της κυβερνήσεως» τόνισε.

Για τις καταθέσεις των μαρτύρων, είπε πως πρόκειται για ευτελείς ψευδομαρτυρίες. «Ο προστατευόμενος μάρτυρας λέει ότι προωθούσα προϊόντα φαρμακευτικής εταιρείας. Όχι μόνο δεν ευνοούσα αλλά παρακολουθούσαμε με αγωνία κάθε εξέλιξη για να αποφύγουμε αυξήσεις στις φαρμακευτικές δαπάνες» σημείωσε ο κ. Λυκουρέντζος.

Επίσης απέκρουσε τις καταγγελίες ότι δήθεν προωθούσε εταιρικά συμφέροντα καθώς και για την επίσπευση πληρωμών προς τη Novartis. «Έθεσα και θέτω στη διάθεση της Δικαιοσύνης την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και των τραπεζικών μου λογαριασμών. Όλα στο φως», πρόσθεσε.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο