Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτρουμάνης: Γελοία η μαρτυρία για το πρόσωπό μου [Βίντεο]

Κουτρουμάνης: Γελοία η μαρτυρία για το πρόσωπό μου [Βίντεο]

Γελοία και ψευδή, χαρακτήρισε την μαρτυρία η οποία φέρεται να τον εμπλέκει στην υπόθεση Novartis ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, τονίζοντας ότι είναι απολύτως καθαρός.

Γελοία και ψευδή, χαρακτήρισε την μαρτυρία η οποία φέρεται να τον
εμπλέκει στην υπόθεση Novartis ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος
Κουτρουμάνης, τονίζοντας ότι είναι απολύτως καθαρός.

«Όποιος ασχολείται με την πολιτική πρέπει να είναι προετοιμασμένος για να δεχθεί κριτική , πολλές φορές άδικη. Δεν μπορούσα να φανταστώ όμως ότι θα ήμουν σήμερα στη Βουλή για να απολογηθώ για όσα ψεύδη μου καταμαρτυρούν. Είμαι εξοργισμένος» δήλωσε θυμίζοντας ότι είχε υπηρετήσει την κοινωνική ασφάλιση από διάφορα πόστα.

Όπως είπε, «για τις πολιτικές μου επιλογές δέχθηκα μία πρωτόγνωρη κριτική η οποία εξελίχθηκε και συνοδεύτηκε με ύβρεις και προπηλακισμούς. Ήταν η περίοδος που δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε γιατί κινδύνευε η ακεραιότητά μας» επεσήμανε.

Δεν περίμενα και δεν περιμέναμε, πρόσθεσε, από τη σημερινή κυβέρνηση να κάνουν «την αυτοκριτική τους για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που απηύθυναν σε εμένα».
Έκανε λόγο για «γελοία και ψευδή μαρτυρία ενός προστατευόμενου μάρτυρα στην 5ή ή 6η κατάθεσή του».

Η σημερινή μου παρέμβαση, συμπλήρωσε, σε κανονικές συνθήκες θα μπορούσε να περιοριστεί σε μία φράση. «Είμαι απόλυτα καθαρός. Ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχω με το συγκεκριμένο ή άλλο σκάνδαλο. Ψάξτε παντού. Δεν θα με βρείτε πουθενά σε τέτοιες υποθέσεις που συνδέονται με θέματα ήθους και συμπεριφοράς». Δεν είμαστε όμως, πρόσθεσε, σε κανονικές συνθήκες . «Δεν υφίσταται το τεκμήριο αθωότητας έτσι όπως διεξάγεται ο δημόσιος διάλογος».

Είμαι εξοργισμένος , ανέφερε, γιατί είναι άδικη η σπίλωση που υφίσταμαι. «Το πρόβλημά μου είναι αυτό που βιώνω σήμερα. Εγώ και η οικογένειά μου» σημείωσε..

Δεν υπήρχε στο υπουργείο Εργασίας η τιμολόγηση των φαρμάκων υποστήριξε ο κ. Κουτρουμάνης . «Πότε άρχισε να μειώνεται η δαπάνη. Από το Μάιο του 2010 και έως το τέλος του 2011 υπήρξε μείωση του 40%. Από το Μάιο και μετά υπήρχαν μειώσεις σε πολλά ταμεία και αυτά χωρίς αύξηση της συμμετοχής για το φάρμακο» τόνισε.

Μετά από αυτά τα στοιχεία, μπορεί κανένας να κατηγορήσει τον Κουτρουμάνη ή όποιον συμμετείχε σε αυτή την κυβέρνηση για πολιτικές ευθύνες. Και πολύ περισσότερο να έρθει με μία μαρτυρία αστεία και να θεωρήσει ότι ο Κουτρουμάνης εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση;» Η μόνη μαρτυρία που υπάρχει, σημείωσε, είναι αυτή με το ψευδώνυμο Σαράφης. Λέει ‘έμαθα ότι κάποιο στέλεχος της Novartis ζήτησε από τη μητρική εταιρεία 500.000 ευρώ τον Μάρτιο του 2012 για να τα χρησιμοποιήσει σε πρόγραμμα για χρηματισμό’. Και εγώ σήμερα καλούμε να δώσω εξηγήσεις. Με ποιο δικαίωμα. Σε ποιον έδωσα το δικαίωμα να διασύρομαι σήμερα με αυτόν τον τρόπο;» επισημαίνει ο πρώην υπουργός Εργασίας.

Επέλεξα να είμαι τίμιος, τόνισε, γιατί αυτό είναι στάση ζωής. «Δεν ανέχομαι να κατηγορούμαι και να δίνω εξηγήσεις επειδή ένας μάρτυρας είπε αυτά που είπε».

Κάλεσε όλους να συμβάλλουν ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος, με τους μάρτυρες παρόντες και χωρίς καμία παραγραφή».

in.gr

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024