«Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται σε απόλυτο παρλήρημα ή προσπαθεί να αναδείξει πρόβλημα στο εσωτερικό της ΝΔ;» διερωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σημειώνοντας πως «είναι προσβολή απέναντι σε εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση να ταυτίζεται με το καθεστώς της 21ης Απριλίου». Τόνισε, δε, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis πως πρόκειται για σκάνδαλο πρώτου βαθμού με εμπλοκή εκατοντάδων γιατρών και, πιθανώς, πολιτικών προσώπων.

Ο κ. Κοντονής έκανε λόγο «για εκτόξευση απειλών με αγοραίο τρόπο και για απειλές για ειδικά δικαστήρια που συνδυάζονται με «δακτυλικά αποτυπώματα» από τον Αντώνη Σαμαρά. Τι επικαλείται; Εικασίες, υποθέσεις και δημοσιεύματα. Δεν ακούσαμε γεγονότα για τα οποία μπορεί κάποιος να κατηγορήσει την κυβέρνηση» σημείωσε, εκτιμώντας ότι αυτά είναι δείγματα πανικού μπροστά σε μια εισαγγελική έρευνα.

«Όλη η υφήλιος ψάχνει το σκάνδαλο και εδώ μας λένε ότι είναι σκευωρία» ανέφερε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας πως «στελέχη της αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Λευτέρης Αυγενάκης, εδώ και χρόνια μιλούσαν για σκάνδαλα και διεθνείς διαγωνισμούς που δεν έγιναν για χρόνια. Αυτό είναι σκευωρία ή σκάνδαλο; Αν είναι σκευωρία να απευθυνθείτε στον κ. Αυγενάκη».

Τόνισε, επιπλέον, «ότι από ένα δισ. φτάσαμε στα πέντε, από το 2000 έως το 2009 για την εξωνοσοκομειακή δαπάνη. Είναι σκάνδαλο αυτό ή είναι σκευωρία;» διερωτήθηκε.

Σε ότι αφορά τη διαβίβαση της δικογραφίας θύμισε ότι επί πρωθυπουργίας Σαμαρά ο κ. Αθανασίου κράτησε δύο μήνες δικογραφία που αφορούσε υπουργό και την έστειλε πίσω στη Δικαιοσύνη. «Εν τέλει ο εγκαλούμενος καταδικάστηκε από δικαστήριο» συμπλήρωσε.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο