Ως «μια ωραία κυρία με το όνομα Μακεδονία, στο οποίο θα προστεθεί και το όνομα του ανδρός της» παρομοίασε τις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στο Reuters στις αρχές του μήνα, την οποία όμως σκοπιανά μέσα προβάλλουν ξανά σήμερα, Τρίτη.

Ειδικότερα, στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο πρακτορείο Reuters και η οποία αναδημοσιεύθηκε από το σκοπιανό «Radio Slobodna Evropa» ξανά σήμερα, Τρίτη, ο κ. Κοτζιάς είπε χαρακτηριστικά πως «σήμερα δεν πάμε να βαφτίσουμε αυτό το κράτος. Αυτό το κράτος εμπεριέχει τη λέξη «Μακεδονία» και μάλιστα για 140 κράτη χωρίς επιθετικό προσδιορισμό».

«Σήμερα αυτό που κάνουμε είναι ο γάμος. Είναι σαν μια ωραία που έρχεται στο γάμο και αναρωτιέται αν στο επίθετο της θα προσθέσει και το επίθετο του ανδρός της» είχε προσθέσει.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο 1:30 του βίντεο:

Ένωση Κεντρώων: Να σταματήσει τα λογοπαίγνια ο κ. Κοτζιάς

Η αναδημοσίευση προκάλεσε και την «καθυστερημένη» αντίδραση της Ένωσης Κεντρώων. Με ανακοίνωσή της σημειώνει πως «η υπόθεση της ονομασίας του κρατιδίου αφορά ολόκληρο τον ελληνικό λαό και κάθε κόμμα οφείλει να εξηγηθεί για το αν ή όχι δίνει σε σύνθετη μορφή τη λέξη «Μακεδονία» στα Σκόπια».

Όπως υπογραμμίζει η Ένωση Κεντρώων, «αυτό καίει και όχι αν έχει ταλέντο στη λεξηπλασία ο κ. Κοτζιάς», από τον οποίο ζητά «να σταματήσει να κάνει λογοπαίγνια σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο