Οι Ισπανοί ανακοίνωσαν την ονομασία του νέου και μεγαλύτερου μέλους της SUV γκάμας τους το οποίο προέκυψε μετά από διαδικτυακή ψηφοφορία.

Η ισπανική φίρμα αποκάλυψε τα αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας που ξεκίνησε από την έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2017, με στόχο να αναδείξει την ονομασία του νέου και μεγαλύτερου SUV της.

Σύμφωνα με αυτά, το 35% των περίπου 150.000 ψηφοφόρων που συμμετείχαν, επέλεξαν το Tarraco ως την ιδανική ονομασία για νέο μέλος της SUV γκάμας της ισπανικής φίρμας το οποίο θα διατεθεί τόσο σε πενταθέσιες όσο και επταθέσιες εκδόσεις

Για την ιστορία, οι άλλες τρεις υποψήφιες επιλογές ήταν Alboran, Aranda και Avila, δηλαδή γεωγραφικές τοποθεσίες με σημασία για τους Ισπανούς.

Σε ό,τι αφορά την προέλευση της ονομασίας Taracco, αποτελεί την αρχαία ονομασία της σημερινής Ταρραγόνα η οποία κατά το ρωμαϊκό παρελθόν της αποτελούσε την πρωτεύουσα της ρωμαϊκής επαρχίας που περιελάμβανε τη βόρεια ιβηρική χερσόνησο εξ ου και βρίθει ρωμαϊκών μνημείων από τον 1ο αιώνα μ.Χ. τα οποία έχουν κηρυχθεί μέρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco το 2000.

Ανεξαρτήτως του ιστορικού ονόματος του, όπως είναι γνωστό το νέο ισπανικό SUV θα έχει ως αφετηρία την πολυχρηστική πλατφόρμα του γερμανικού ομίλου MQB το πιο πρόσφατο SUV δείγμα της οποίας είναι το Skoda Kodiaq.

Κατ΄επέκταση, το Tarraco αναμένεται να μοιραστεί πολλά από τα μηχανικά μέρη του με το τσεχικό SUV συμπεριλαμβάνοντας στην γκάμα κινητήρων του ανάλογες επιλογές βενζίνης και diesel καθώς και προσφέροντας τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ κίνησης στους δύο και τέσσερις τροχούς.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr