Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» το εντυπωσιακό Beluga Airbus [Βίντεο & Εικόνες]

Στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» το εντυπωσιακό Beluga Airbus [Βίντεο & Εικόνες]

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας, βρέθηκε σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, το εντυπωσιακό Beluga Airbus, ή αλλιώς η φάλαινα των αιθέρων, σε μια από τις ελάχιστες επισκέψεις που πραγματοποιεί στην χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Beluga Airbus Νο5 είναι ένα από τα μόλις πέντε που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας, βρέθηκε σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, το εντυπωσιακό Beluga Airbus, ή αλλιώς η φάλαινα των αιθέρων, σε μια από τις ελάχιστες επισκέψεις που πραγματοποιεί στην χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Beluga Airbus Νο5 που προσγειώθηκε σήμερα στη χώρα μας το είναι το ένα από τα μόλις πέντε που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

Η σειρά «Beluga Airbus», είναι στην ουσία μεταποιημένα αεροπλάνα τύπου A300, τα οποία έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να μεταφέρονται μεγάλα αντικείμενα και υπέρβαρα φορτία όπως εξαρτήματα και τμήματα αεροσκαφών.

Μάλιστα από το 1996, οπότε και ξεκίνησε τα ταξίδια του, έχει μεταφέρει εξαρτήματα για διαστημικούς σταθμούς, γιγαντιαία έργα τέχνης, καθώς και σωστικό υλικό σε ανθρωπιστικές κρίσεις.

Τόσο το μέγεθος όσο και ο όγκος του Βeluga Airbus προκαλούν δέος, ενώ το βάρος του μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 115 τόνους, με τους 47 τόνους να είναι το μεγαλύτερο επιτρεπτό φορτίο.

Φυσικά για τους παραπάνω λόγους τα συγκεκριμένα αεροπλάνα είναι τα πλέον κοστοβόρα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα πέντε αεροσκάφη ιδιοκτησίας της Airbus χρειάζονται για να «φουλάρουν» … 34.430 λίτρα καύσιμα!

Και η εξέλιξη δεν σταματά εδώ. Φέτος το καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει πτήσεις, ένα ακόμα μεγαλύτερο αεροσκάφος, το Beluga Airbus XL, το οποίο θα έχει 30% μεγαλύτερη χωρητικότητα από τα… μικρά αδερφάκια του.

in.gr

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024