Απέσυρε την υποψηφιότητα Λέιν για την ΕΚΤ η Ιρλανδία
Ο ιρλανδός υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε πως δεν θα προτείνει τον Φίλιπ Λέιν για την αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με τον Ισπανό Λουίς ντε Γκίντος να είναι ο μόνος υποψήφιος.
Την απόφαση της Ιρλανδίας να μην προτείνει τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας Φίλιπ Λέιν για την αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Πασκάλ Ντόναχιου προσερχόμενος στη συνεδρίαση των ομολόγων του στο Eurogroup.
«Σήμερα, επιβεβαιώνω ότι δεν θα υποβάλουμε σε ψηφοφορία την υποψηφιότητά του» είπε ο Ντόναχιου, με αποτέλεσμα να μένει μόνος υποψήφιος για αυτή τη θέση ο ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος.
Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης πρόκειται να συζητήσουν και να προτείνουν έναν υποψήφιο που θα διαδεχτεί τον Βίκτορ Κονστάνσιο στην αντιπροεδρία της ΕΚΤ τον ερχόμενο Μάιο.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 6 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- METEO: Στην Αίγινα έφτασε σε λίγες ώρες ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Οινόη
- Κριστιάνο Ρονάλντο: «Αυτό είναι το τελευταίο μου Παγκόσμιο Κύπελλο»
- Ζελένσκι: Οι Ρώσοι ετοιμάζουν νέα μαζική επίθεση πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ
- Ο Νίλαντ απέκρουσε πέναλτι του Μπρούνο Γκιμαράες (vid)
- Ταξίδια: Η νέα τάση στα αναμνηστικά διακοπών – Τι παίρνουν μαζί τους οι ταξιδιώτες για σουβενίρ
- Θλίψη στην Κρήτη για τον θάνατο της Μαρίας Αντωνογιαννάκη – Πού και πότε θα γίνει η κηδεία της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442