Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διχάζουν την γαλλική ακροδεξιά «Οι Πατριώτες»

Διχάζουν την γαλλική ακροδεξιά «Οι Πατριώτες»

Την πόλη Αράς δίπλα από την εκλογική περιφέρεια της Μαρίν Λεπέν στο Πα ντε Καλαί, διάλεξε ο Φλοριάν Φίλιπο για να λανσάρει το νέο του κόμμα «Οι Πατριώτες». Σε δύσκολη θέση Μαρίν Λεπέν και Εμανουέλ Μακρόν;

Πρώην δεξί χέρι της Μαρίν Λεπέν και εμπνευστής της πολιτικής που οδήγησε επιτυχώς το Εθνικό Μέτωπο έως το δεύτερο γύρο των προεδρικών, ο Φλοριάν Φιλιπό ήρθε σε κάθετη ρήξη με την Λεπέν μετά την ήττα της στην τηλεμαχία με τον Μακρόν και την ανικανότητα της να υπερασπισθεί τη βασική για τον Φιλιπό θέση, της εξόδου της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σήμερα, πέντε μήνες μετά, την επίσημη ρήξη με το Εθνικό Μέτωπο ο Φλοριάν Φιλιπό αυτονομείται ιδρύοντας το νέο κόμμα του. Πολλοί αναρωτιούνται κατά πόσο θα μπορούσε σε δεδομένη στιγμή να επισκιάσει την Μαρίν Λεπέν. Ο ίδιος δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του: «Σήμερα είναι η εκκίνηση ενός νέου κύκλου για τους Πατριώτες, ενός κύκλου που θα μας οδηγήσει στα μεγάλα εκλογικά ραντεβού».

Το ταχύτερο έξοδος της Γαλλίας από το ευρώ

Η έξοδος της Γαλλίας από το ευρώ και μάλιστα γρήγορα με το σύνθημα «Frexit vite !» παραμένει στο επίκεντρο της πολιτικής γραμμής των Πατριωτών, σε συνδυασμό με μια σκληρή στάση έναντι της μετανάστευσης και των προσφύγων αλλά μεγαλύτερη ευελιξία σε κοινωνικά θέματα, όπως ο γάμος σε άτομα του ιδίου φύλου.

«Ούτε αριστερά ούτε δεξιά», είναι η νέα φιλοσοφία Φιλιπό, που τον οδηγεί στο να τείνει το χέρι στους «Ανυπότακτους» του αριστερού Μελανσόν υπογραμμίζοντας ότι «ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης (στον πρόεδρο Εμ. Μακρόν) θα πρέπει να είναι εφικτός ένας διάλογος».

Την ίδια στριγμή σε υποχώρηση βρίσκεται η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου, η οποία σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop για λογαριασμό της εφημερίδας Le Journal de Dimanche βρίσκεται πλέον στο 44% από 50% τον Ιανουάριο. Ο ειδικός Φρεντερίκ Νταμπί αποδίδει τη «βουτιά» δημοτικότητας στη δυσφορία των Γάλλων, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι στις αρχές του 2018 με νέους φόρους και αυξήσεις εισφορών, ενώ ο πρόεδρος Μακρόν είχε υποσχεθεί ενίσχυση της αγοραστικής τους δύναμης.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι


Deutsche Welle

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024