Τέρμα τα «γκάζια» για τις αποκρατικοποιήσεις
Μετά τον ΔΕΣΦΑ και την Εγνατία Οδό ακόμη ο κατάλογος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων παραμένει μακρύς στον οποίο περιλαμβάνει από τα μειοψηφικά πακέτα των εταιρειών ύδρευσης μέχρι τα πακέτα μετοχών στα Ελληνικά Πετρέλαια και το «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Μετά τον ΔΕΣΦΑ και την Εγνατία Οδό ακόμη ο κατάλογος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων παραμένει μακρύς στον οποίο περιλαμβάνει από τα μειοψηφικά πακέτα των εταιρειών ύδρευσης μέχρι τα πακέτα μετοχών στα Ελληνικά Πετρέλαια και το «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Για καθεμία από τις προωθούμενες αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει να σχεδιαστεί και μια ξεχωριστή συμφωνία μετόχων, η οποία θα αποσαφηνίζει τόσο τα δικαιώματα του Δημοσίου όσο και τα προνόμια των επενδυτών.
Ο κατάλογος των ιδιωτικοποιήσεων που θα πρέπει να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα είναι μακρύς και περιλαμβάνει:
- Τη διάθεση μετοχών της ΕΥΔΑΠ και τη συμμετοχή του υποψήφιου επενδυτή στο management της επιχείρησης.
- Την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το Ελληνικό Δημόσιο. Την πώληση του ποσοστού που ελέγχει το Δημόσιο στα Ελληνικά Πετρέλαια. Είναι και αυτό ένα ευαίσθητο πολιτικά θέμα, δεδομένου ότι τα ΕΛΠΕ ελέγχουν περί τα 2/3 της ελληνικής αγοράς διύλισης πετρελαιοειδών.
- Την πώληση του 30% του «Ελευθέριος Βενιζέλος», η οποία έχει συμφωνηθεί να προγραμματιστεί και να προχωρήσει αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης για την περίοδο μέχρι και το 2046.
Διαβάστε επίσης:
in.gr
- Σχέδιο Μάρσαλ: Μία αναπόφευκτος οδός για τον Μπάρμπα Σαμ
- Πάτρα: Νέος θάνατος κρατούμενου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου – Ο 8ος μέσα σε δύο μήνες
- Πάτρα: 35χρονη ενεργοποίησε το panic button – Συνελήφθη ο πρώην σύζυγός της
- Ρουμανία: Έκρηξη θαλάσσιου drone στο λιμάνι της Κωνστάντζα
- ESM: Εγκρίθηκε η πρόωρη αποπληρωμή δανείων της Ελλάδας, ύψους 6,94 δισ. ευρώ
- Κραν Μοντάνα: Οι ιδιοκτήτες μπαρ ξαναβρίσκονται στο δικαστήριο για τη θανατηφόρα πυρκαγιά
- Τρομερό ξέσπασμα του Τεντόγλου κατά της Diamond League: «Τι σκ@τ@νι@ σόου» (pics)
- Αραγτσί: Εφαρμόζουμε με ακρίβεια τις κατευθύνσεις του Χαμενεΐ – Παραμένει ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας με τις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442