Πληρωμή φόρων με πιστωτική κάρτα μέσω Taxisnet
Σύντομα οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληρώνουν τους φόρους τους με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα μέσω του Taxisnet. Το επόμενο διάστημα, αναμένεται να ανοίξει ειδική εφαρμογή με την οποία θα μπορούν να πληρωθούν φόροι με κάρτες απευθείας από ηλεκτρονική εφαρμογή Taxisnet.
Σύντομα οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληρώνουν τους φόρους τους με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα μέσω του Taxisnet. Το επόμενο διάστημα, αναμένεται να ανοίξει ειδική εφαρμογή με την οποία θα μπορούν να πληρωθούν φόροι με κάρτες απευθείας από ηλεκτρονική εφαρμογή Taxisnet.
Η πληρωμή φόρων θα εμφανίζεται αμέσως. Σύμφωνα με ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα όλες οι φορολογικές οφειλές εξοφλούνται μέσω τραπεζών ενώ μόνο για ειδικές περιπτώσεις προβλέπεται η πληρωμή στο ταμείο της εφορίας. Οι φορολογούμενοι είτε πληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις στο τραπεζικό γκισέ (με την αντίστοιχη επιβάρυνση που φθάνει ακόμη και τα 2 ευρώ ανά πληρωμή) είτε πληρώνουν μέσω των δικτύων ιντερνετικής εξυπηρέτησης των τραπεζών.
Όμως οι συναλλαγές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα μέσω Taxis δεν θα επιβαρύνονται με τραπεζική προμήθεια. Ωστόσο απευθείας πληρωμή μέσω Taxis δεν δίνει τη δυνατότητα πληρωμής με άτοκες δόσεις.
Η δυνατότητα αυτή θα συνεχίσει να δίνεται μέσω των προγραμμάτων άτοκων δόσεων που προσφέρουν οι τράπεζες στους κατόχους πιστωτικής κάρτας έκδοσής τους. Για τις άτοκες δόσεις θα πρέπει η πληρωμή να γίνεται μέσω του τραπεζικού γκισέ ή μέσω των δικτύων ιντερνετικής εξυπηρέτησης των τραπεζικών.
Πάντως με εξόφληση οφειλών μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ θα μπορεί ο φορολογούμενος να λάβει άμεσα φορολογική ενημερότητα, διότι όσοι πληρώνουν μέσω τραπεζών φαίνεται για αρκετές ημέρες ότι δεν έχουν εξοφλήσει τους φόρους τους και μάλιστα ότι έχουν επιβαρυνθεί και με προσαυξήσεις.
in.gr
- Μητσοτάκης σε Μακρόν: Η κορωνίδα των συμφωνιών Ελλάδας – Γαλλίας είναι οι δεσμεύσεις αμοιβαίας συνδρομής
- Καιρός: Πιθανή ψυχρή εισβολή στις αρχές Μαΐου δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα – Οι περιοχές
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Γλαβίνας: Το ΠΑΣΟΚ έχει εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας
- Ο Τι Τζέι Σορτς αναδείχθηκε MVP του play in (pic)
- Σαρλίζ Θερόν: Απόλυτη επιζήσασα – Ρισκάρει τα πάντα, επιβιώνει, προκαλεί ίλιγγο στο Μανχάταν
- Θεσσαλονίκη: Μέσα σε λίγες ώρες βεβαιώθηκαν από την Τροχαία 793 παραβάσεις
- «Ο Μάικ Τζέιμς αυτοπροτάθηκε στη Μπαρτσελόνα»
- Εννέα συμφωνίες υπέγραψαν Μητσοτάκης και Μακρόν – Τι περιλαμβάνουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442