Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του «Κινήματος Αλλαγής», Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του τονίζει ότι το σκάνδαλο Νovartis είναι υπαρκτό ωστόσο καθιστά σαφές ότι πρέπει «να σταματήσει η σπίλωση και η σκαλανδολογία για να μην γλιτώσουν οι πραγματικά υπεύθυνοι».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρει στο «Έθνος της Κυριακής» πως «η σκανδαλολογία και η σπίλωση προσώπων αντί για τη διαλεύκανση μπορεί να οδηγήσουν στο να την γλιτώσουν οι πραγματικά υπεύθυνοι» και υπογραμμίζει για τη στάση της ΔΗΣΥ στη συζήτηση της επόμενης Τετάρτης στη Βουλή: «Λέμε ναι στην σύσταση προκαταρκτικής, για να σταματήσει να πετάγεται λάσπη στον ανεμιστήρα βυθίζοντας τη χώρα στο βούρκο με κίνδυνο στο τέλος αυτός να καταπιεί όλο το πολιτικό σύστημα».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν από τις έρευνες ευθύνες για στελέχη της Κεντροαριστεράς, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι σαφής: «Εμείς δεν παίζουμε με τα ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας, το έχουμε αποδείξει. Έως σήμερα όμως δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας ούτε ένα στοιχείο που να αποτελεί έστω και ένδειξη. Για αυτό λέμε ότι η κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα με την ίδια τη Δημοκρατία» Στην αντίθετη περίπτωση επισημαίνει ότι «θα επιβεβαιωθεί η θέση μας ότι έγινε μία πρωτοφανής επιχείρηση συλλογικής ενοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων που δεν αρμόζει στην ίδια την Δημοκρατία».

Ο προεδρος της ΔΗΜΑΡ επικρίνει το Μέγαρο Μαξίμου λέγοντας ότι επιδίδεται καθημερινά σε κυνήγι μαγισσών καθώς ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη του έχουν δικάσει και καταδικάσει πριν την Δικαιοσύνη ενώ κατηγορεί τη ΝΔ για όργιο σπατάλης στα φάρμακα επί διακυβέρνησής της που «είναι σίγουρα σκάνδαλο, με τεράστιες πολιτικές ευθύνες», και εξαίρει το ΠΑΣΟΚ που περιόρισε άμεσα και δραστικά την φαρμακευτική δαπάνη, με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και το παρατηρητήριο τιμών.

Επίσης υπογραμμίζει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ακολουθούν ένα διχαστικό μοντέλο αντιπαράθεσης που έχει άρωμα εμφύλιας διαμάχης και για αυτό «στοχεύουμε σε έναν ισχυρό φορέα της κεντροαριστεράς, για να ανατρέψουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς και να επιβάλλουμε την εθνική συνεννόηση», όπως αναφέρει.

Για την επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο σημειώνει η κυβέρνηση οφείλει να κινητοποιηθεί, να αναλάβει πρωτοβουλίες διεθνώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επικρίνοντας τον υπουργό ‘Αμυνας, Πάνο Καμμένο για τις ενέργειές του. Για το Μακεδονικό επαναλαμβάνει τη θέση του για λύση με σύνθετη ονομασία για χρήση έναντι όλων και εγγυήσεις έναντι του αλυτρωτισμού η οποία ,σημειώνει ο κ. Θεοχαρόπουλος, «δεν αλλάζει λόγω των συλλαλητηρίων» .

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο