Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o

Λεβέντης: Το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ έχει κλείσει

«Κλεισμένο» χαρακτήρισε το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, σημειώνοντας πως ο όρος Μακεδονία θα συμπεριλαμβάνεται στη σύνθετη ονομασία.

Την αντίθεσή του στη λύση που προωθείται για την ονομασία της ΠΓΔΜ με σύνθετο όνομα με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Το θέμα έχει κλείσει και ο όρος Μακεδονία θα συμπεριλαμβάνεται στη σύνθετη ονομασία. Ξεχνούν φυσικά αυτοί που δίνουν το όνομα στα Σκόπια ότι η Μακεδονία δεν είναι δική τους, ανήκει στην ιστορία, στους προγόνους της, στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας και στις μελλοντικές γενιές. Παρακολουθώ επίσης ότι και οι ΗΠΑ θέλουν να κλείσει το θέμα, χωρίς να υπολογίζουν την βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που δεν επιθυμεί να δοθεί το όνομα. Αν δοθεί το όνομα είναι σαν να ξεριζώνουμε την ψυχή από το σώμα μας. Η Μακεδονία είναι η ψυχή μας» τόνισε ο κ. Λεβέντης σε συνέντευξή του στο Epsilon.

Αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε πως «οι Τούρκοι έχουν στόχο να γκριζάρουν όλο το Αιγαίο. Βαφτίζουν ελληνικά νησιά τουρκικά και προσπαθούν να αλλάξουν το status-quo στην περιοχή». «Εμείς ανάμεσα στην υποχωρητικότητα και την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων επιλέγουμε το δεύτερο» πρόσθεσε, ενώ επανέλαβε το αίτημά του για σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση της Novartis, ο κ. Λεβέντης επεσήμανε ότι το πολιτικό κλίμα έχει πολωθεί αρκετά. «Η κοινή γνώμη πιστεύει ότι υπάρχει σκάνδαλο, αλλά έχει και πολλές αμφιβολίες για το κατηγορητήριο το οποίο δεν έχει δεθεί όπως θα έπρεπε. Ο λαός πρέπει να μάθει τι έχει συμβεί, αλλά έτσι όπως το διαχειρίζεται η Κυβέρνηση κερδίζει η επικοινωνία και όχι η ουσία. Η Ένωση Κεντρώων θέλει όλα τα στοιχεία στο φως» κατέληξε.

in.gr

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024