Κουρουμπλής: Εκτός πραγματικότητας η συσχέτισή μου με την Novartis
«Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχει η προσπάθεια ορισμένων να συσχετίσουν το όνομά μου με το σκάνδαλο Novartis», δηλώνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
«Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχει η προσπάθεια ορισμένων να συσχετίσουν το όνομά μου με το σκάνδαλο Novartis», δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Τονίζει μάλιστα ότι η παρουσία του στην επίμαχη συνάντηση περιελάμβανε 17 επιχειρηματίες, όπως «επιβεβαιώνει και το European Business Review» που διοργάνωσε την εκδήλωση.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρει: «Τις τελευταίες ήμερες ορισμένοι ανέφεραν το όνομα μου προσπαθώντας να το συσχετίσουν με το σκάνδαλο της Novartis. Δεν θέλω να τους εκθέσω αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ενοχοποιείται κάποιος επειδή παρέστη σε συνάντηση με 17 επιχειρηματίες, κάτι μάλιστα που επιβεβαιώνει και το European Business Review που έκανε την διοργάνωση της εκδήλωσης».
Επίσης, ο κ. Κουρουμπλής παραθέτει επιστολή του αρχισυντάκτη του περιοδικού EBR, Ν. Πίτερ Κράμερ, σύμφωνα με την οποία, «ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, που υπηρετούσε ως υπουργός Υγείας εκείνο το διάστημα, ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση Thinking Forward Event που οργανώθηκε από το περιοδικό European Business Review στις 30 Απριλίου 2015, από τις 08:30 έως τις 10:30, στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρεταννία” στην Αθήνα».
Ο κ. Κράμερ σημειώνει επίσης ότι «μεταξύ άλλων συμμετεχόντων, που εκπροσωπούσαν διάφορους τομείς της ελληνικής βιομηχανίας, ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Φρουζής, ο οποίος εκπροσωπούσε εκείνο το διάστημα τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας».
Τέλος, στην επιστολή του κ. Κράμερ, που εμπεριέχει συνημμένο κατάλογο συμμετεχόντων, αναφέρεται ότι «το κύριο θέμα της εκδήλωσης ήταν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442