Εν όψει της συζήτησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis …μια βροχή του σώζει και το εννοώ. Και αυτό διότι την περασμένη Πέμπτη άρχισε να στάζει για τα καλά από την γυάλινη οροφή της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής. Είναι κάτι που εδώ και χρόνια παρατηρείται όταν βρέχει αρκετά.
Κάποτε μάλιστα τοποθετούνταν και …κουβάδες στην αίθουσα, ενώ πριν πέντε χρόνια κατά την διάρκεια τεχνικών εργασιών βελτίωσης της οροφής, μια υπάλληλος βρέθηκε αιωρούμενη όταν έσπασαν τα τζάμια και χρειάστηκε να την τραβήξουν συνάδελφοί της προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Και μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες πλήρους αντικατάστασης της γυάλινης οροφής που έχει δρομολογηθεί επί Βούτση, το πρόβλημα θα συνεχίζει.

Το πρόβλημα εστιάζεται πάνω από τα έδρανα του ΚΚΕ που έγιναν μούσκεμα. Μάλιστα καλύφθηκαν με μουσαμάδες τα νέα συστήματα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που έχουν τοποθετηθεί για να μην καταστραφούν. Η Βουλή έχει ήδη εγκρίνει τις τεχνικές επεμβάσεις βελτίωσης και ενίσχυσης της κατασκευής κάλυψης της αίθουσας. Πρόκειται για ένα σημαντικό από τεχνικής απόψεως έργο και χρειάστηκε προηγούμενη άδεια από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων. Σημαντικό είναι και το κόστος – πάνω από 1,3 εκ. ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει την ενίσχυση των δομικών στοιχείων της στέγης, την στεγάνωση και την πλήρη αντικατάσταση του υπάρχοντος θόλου που θα έχει σκελετό αλουμινίου και υαλοπίνακες ασφαλείας.
Βηματοδότης

in.gr με πληροφορίες από vima.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο