Η Ταξιαρχία Αλεξέι Μοζγκοβόι υπεύθυνη για την επίθεση στην ουκρανική πρεσβεία
H ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «Ταξιαρχία Αλεξέι Μοζγκοβόι» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην ουκρανική πρεσβεία στις 20 Ιανουαρίου.
H ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «Ταξιαρχία Αλεξέι Μοζγκοβόι» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην ουκρανική πρεσβεία στις 20 Ιανουαρίου.
Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε η ομάδα την Πέμπτης αναφέρουν: «Τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2018, επιτεθήκαμε με μολότοφ στο εσωτερικό της ουκρανικής πρεσβείας στην Αθήνα, όπου στεγάζονται και οι κατοικίες της διπλωματικής αποστολής, στο αστυνομικό φυλάκιο, καθώςκαι στα οχήματα της πρεσβείας.
»Η επίθεση μας αποτέλεσε απάντηση στο πραξικόπημα και την εθνικιστική εξέγερση που οργάνωσαν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση τον Νοέμβριο του 2013 στην Ουκρανία. Πρώην Σοβιετική Δημοκρατία, η οποία αποτελεί βασικό δρόμο μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη και η οποία έπρεπε να προσδεθεί πλήρως στο άρμα των ΗΠΑ και της ΕΕ. Σήμερα η Ουκρανία βρίσκεται κάτω από τη μπότα μιας πραξικοπηματικής κυβέρνησης, υπό την εποπτεία του ΔΝΤ, με τα ναζιστικά τάγματα εφόδου να αποτελούν οργανικό τμήμα του επίσημου στρατού.
»Η επίθεσή μας αποτέλεσε ένδειξη τιμής στους δολοφονημένους αντιφασίστες από το 2013 μέχρι σήμερα, και ειδικά στους δεκάδες σφαγιασθέντες στο «Σπίτι των Συνδικάτων» στην Οδησσό στις 2 Μαΐου 2014. Απόδοση σεβασμού στους ηγέτες του αντιφασιστικού αγώνα Aleksey Mozgovoy, Mikhail Tolstykh (Givi), Arsen Pavlov (Motorola) αλλά και σε όλους τους ανώνυμους πολιτοφύλακες που έπεσαν με το όπλο στο χέρι.
»Η επίθεσή μας αποτέλεσε ένα απειλητικό μήνυμα στο ελληνικό κράτος και κεφάλαιο. Στα συμφέροντα, τις επιλογές και τα σχέδια του ελληνικού αστικού μπλοκ και των κυβερνήσεων του. Στην επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών Βενιζέλου τον Μάρτιο του 2014 (περίοδο όπου η Ελλάδα ήταν προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ), τη δήλωση του πρωθυπουργού Σαμαρά ότι «υπάρχουν λαοί που πολεμάνε για να μπούνε στην ΕΕ» την περίοδο του δημοψηφίσματος αναφερόμενος στην εθνικιστική εξέγερση του Μαϊντάν, στην επίσκεψη Τσίπρα στο Κίεβο τον Φεβρουάριο του 2017. Αλλά και στη νοσηλεία τραυματισμένων Ουκρανών ναζί της Εθνοφρουράς στο ΚΑΤ στην Αθήνα».
in.gr
- Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις drones προκάλεσαν έναν θάνατο και ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις
- «Τρέλα» για την Αργεντινή: Oι έξαλλοι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ (vids)
- Επτά παρεμβάσεις από Ανδρουλάκη για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
- Ο Ερντογάν στη συνάντηση με τον Τραμπ κέρδισε τη «μάχη», αγωνίζεται για να κερδίσει και τον «πόλεμο» – Δεδομένος σύμμαχος η Ελλάδα
- «Λύγισε» ο Λουίς Ντίας: Ξέσπασε σε κλάματα μετά τον αποκλεισμό της Κολομβίας (vid)
- Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Παναγόπουλος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442